Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál Angel patří stejně jako Buffy, přemožitelka upíru k těm na, které se nezapomíná, i po letech nestárnou a zůstávají stále stejně působivé jako v době svého vzniku, Buffy je sice o malinko zábavnější ale Angel zase dospělejší a jeho humor stejně sarkastický a příběhy jednotlivých dílů jsou rovněž velmi podařené a hlavní dějová linka v každé sérii se vždy neuvěřitelně vyvíjí a graduje až do skvělého finále. To platí i o jednotlivých postavách, jejíž charaktery se v průběhu seriálu zajímavě posouvají a některé z nich až tak, že je na konci závěrečné páté série skoro nepoznáte. Pro mě tento seriál stejně jako Buffy nemá prakticky jedinou chybu! ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Temnější, dospělejší, akčnější. Na poměry spin-offů vrcholné dílo, na poměry seriálů hodně silný nadprůměr. Zpočátku slabá alternativa k sličné Přemožitelce totiž dokáže vyústit v jedno velké a dokonale propracované drama, v kterém hlavní hrdinové marně, ale přesto, bojují jak se zlem v ulicích Města Andělů, tak s pochybnostmi a temnotou v nitru jich samotných. Není to sice tak drasticky intenzivní jízda jako s Buffy, The Vampire Slayer. Noirovější styl vyprávění nesedne zrovna každému. Pokud ale ve mě první krůčky padlého upíra na cestě k apokalypse epických rozměrů vzbuzovaly rozpaky, tak vše pominulo v předvečer oné deštivé noci, která může směle konkurovat i masakru v samotném Peklu pod Sunnydaleskou střední. První řada: 60% Druhá řada: 60% Třetí řada: 80% Čtvrtá řada: 70% Pátá řada: 90% ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Angel Investigations, spoločnosť s vyhladzovaním neobmedzeným. "Nothing in the world is the way it ought to be. It's harsh, and cruel. But that's why there's us - champions. Doesn't matter where we come from, what we've done or suffered, or even if we make a difference. We live as though the world is as it should be, to show it what it can be." (obsahuje spoilery) Šiesta séria Buffy bola depresívna ale tu sa tá depresia a beznádej ťahá od začiatku seriálu. Whedon je Majster Kruťas a hneď ako prežijú postavy pár šťastných chvíľ, zošle na nich nejakú katastrofu. Obľúbené série - druhá vďaka Lorneovi, tretia vďaka Darle, piata vďaka...aj vďaka Spikeovi, aj keď zopár dielov sa to rozbiehalo. Angel ako postava je moja srdcovka, ale to, akým vývojom prešiel Wesley (sorry, Cordy, v štvrtej sérii ti to scenáristi pokazili) je jedna z najlepších vecí v televíznej histórii. Now, excuse me, I'm le brooding. A pravdepodobne si koniec seriálu kompenzujem čítaním komiksov. Nezabudnuteľné scény - tanečné kreácie v She, Doyleov odchod v Hero, rozhodnutie Faith v Sanctuary, Angel spieva karaoke v Judgment, história Darly, skúšky v The Trial, Angelov návrat v Epiphany, tehotná Darla a narodenie Connora v Lullaby, Gangsta's Paradise & hra o Gunnovu dušu v Double or Nothing, prvý rozhovor Angela s Connorom, Cordy leveluje, Faith & Wes cez sklo, Lornov očistný rituál, odkazy pre Jasmine, Lorne v evil limo, domov pre Connora, mexický wrestling na cintoríne v The Cautionary Tale of Numero Cinco, celý farewell s Fred, Baldwinov príchod, Spike & Illyria, Connor & Angel, 50.roky v čb Taliansku, Angelov set up. Obľúbené epizódy - I Will Remember You, Hero, The Ring, Five by Five, Sanctuary, Darla, The Trial, Epiphany, Through The Looking Glass, Lullaby, Double or Nothing, 3.22 Tomorrow, 4.11 Soulless, 4.15 Orpheus, 5.07 - Lineage, 5.11 - Damage, 5.12 - You're Welcome, 5.14 - Smile Time, 5.15 - A Hole in the World, 5.17 - Underneath, 5.18 - Origin, 5.20 - The Girl in Question (jeden z najvtipnejších dielov vôbec), 5.22 - Not Fade Away (silné epické finále)...(1.10.2010-2.10.2011) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Angelovým parťákem měl být původně Whistler, který se dvakrát objevil už v Buffy, přemožitelce upírů. Když se ale nepodařilo s jeho představitelem Maxe Perlichem podepsat smlouvu, byla vytvořena postava Doylea. (CrypzzXD)
  • Christian Kane se původně hlásil na roli Rileyho Finna do Buffy. Joss Whedon si ho oblíbil tak moc, že mu nabídl roli Lindseyho ve druhém seriálu. (novoten)
  • Ve 2. epizodě 1. série "Osamělá srdce", když je Angel (David Boreanaz) v démoním doupěti hozen do vzduchu proti stolu, ve spodním pravém rohu je vidět kamera a ruka kameramana. (GreatestFan)

Reklama

Reklama