Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji toto zpracování za nejlepší adaptaci, ačkoliv nejsem ani v postavení, kdy bych mohla kdovíjak srovnávat. Tak jako tak mě tento seriál provízel dětstvím a díky němu jsem poznala svého prvního superhrdinu. Myslím, že celé mi to uvízlo v hlavě jen z nostalgie a že asi ani nejsem schopna objektivně zhodnotit dabing či herecké dovenosti. Akočliv Teri Hatcher mi byla vždycky nesympatická. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to podíval po cca 10 letech a musím smutně říct, že to je brak. Druhou hvězdičku dávám pouze z nostalgie, ale ten kolotoč příběhů stále dokola stejných s nulovým herectvím Deana Caina (nikdy nepochopím, proč ho lidi nepoznají, když si sundá jen brýle....) a vcelku sympatickou Teri Hatcher. Pár dílů bylo na svou dobu velmi zajímavých, ale bylo jich moc málo... ()

JBpivosaj 

všechny recenze uživatele

No co klasicka blbost zchovaná za brýle. Ale je to pohodový serial pro děti bych řekl, dobro a zlo , vše je tam jasné bez nějakého brutálního násilí. V dnešní době v neděli v 10 hod . běžel seriál Polda a polda a někdo tam nakládál dvě mrtvoly do kufru auta. Ne nechci aby na to čumely mé děti.. Já čuměl na Supíka. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku to bylo docela dobrý, navíc onoho času jsme hltali téměř vše co "Nová televize" předhodila a dnes se to těžko hodnotí... Když se na to dívám dnes (2013), tak mi to přijde lehce úsměvné, ale přesto stále koukatelné! Ovšem Teri Hatcher v roli Lois byla nepřekonatelná a řekl bych, že byla i nejlepší ze všech Lois, které jsme dosud (2013) viděli! Takže z nostalgie a za Teri: 74% ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)
  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno