Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Gruska: 1. Main Title Theme ,2. The Mothership ,3. Lois & Clark Courting ,4. The Final Proposal ,5. Clark In The Country ,6. The Final Battle ,7. Lois' Big Band ,8. Clark's Salsa ,9. Superman Say's Goodbye ,10. Lois & Clark's New Home ,11. Baby Dreams ,12. The Villains ,13. Superman Flies Home ,14. Lois & Clark's First Love Theme ,15. Virtual Reality ,16. Tez Arrives ,17. Zarah & Ching ,18. Tempus ,19. Clark Fun ,20. Playing The Game ,21. Main Title Theme (Extended Mix) ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to žral docela dost, ale když jsem pár dílů viděl v poslední době, tak je patrné, že tím jak je superman úžasně mocný, tak v každém díle je protivník takový, aby mu mohl konkurovat. To je sice logické, nelze čekat, že bude chytat obyčejné zlodějíčky, ale na druhou stranu to je až trochu moc nesmyslů a je to vše na jedno brdo. ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

seriály sem vždycky měl hodně rád a pokud seriál má své osobité kouzlo tak si jej klidně vychutnávám i v reprízách. Jenže postupem času se naprosté většině seriálů stane, že se děj příliš zkomplikuje, zamíchá a vyčuchne na pouhé epizodky a jen ty nejlepší seriály se tomu dokážou vyhnout. Superman má svoje kouzlo ale nepatří k těm nejlepším. Takže po několika sériích (nevím proč se mi zdá, že většinou bývá zlomová třetí sezóna) děj tak nějak zblbnul a pomíchal se. Lois věděla, kdo je superman a obžívala a umírala nebo co se jí furt dělo. Lex Luthor se taky objevoval jako kdyby na dálkové ovládání a dabing....ach bože dabing. Ten byl jeden z nejhorších jaký sem kdy v televizi měl možnost slyšet. Nicméně hodně toho zachránili protagonisté hlavních postav. Teri Hatcher je v roli Lois dost otravná jako novinářka a dost roztomilá jako žena, Dean Cain je trochu zvláštní ale vcelku příjemný Superman a Lane Smith coby šéfredaktor a fanatický milovník Elvise Presleyho mě vždycky rozesmál ()

DK197 

všechny recenze uživatele

U tohohle Supermana je podle mě nejlepší první série, protože má opravdu podařený smysl pro humor. Naopak poslední série je už trošku přehnaná obzvláště pokud mluvíme o vrkání Lois a Clarka. Celkově to ale na dobu, kdy byl napsán scénář, není vůbec špatné. Odpočinkové, zábavné. Mám ráda seriály s epizodickými příběhy. Na pozdější Smallville to sice nemá, ale obzvláště ta první série stojí za to. Jestli bych něco Já osobně této věci měla vytknout, tak to bude pro mě naprosto nevhodný představitel Lexe Luthora. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • V seriály sa spomína aj Batman. Celkovo 3 krát. (rador)
  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)

Reklama

Reklama