Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

fleker 

všechny recenze uživatele

mě vždycky fascinovalo jak dokazal vodlišit dobro vod zla.....třeba dete po ulici, a vidíte chlapa v zeleným tričku, jak honí chlapa v modrym tričku..........to se mne nedavno stalo.....chtel sem jednomu pomoct....ale nevedel sem komu,,,rikal sem si, bud je zlej ten modrej, neco proved tomu zelenýmu a ten ho proto honí,,,,a nebo taky muze bejt zlej ten ten zelenej, a ten modrej si chce jenom zachránit zivot,,,,já v tehlech konfliktních situacích nikdy nevim....tak sem pro jistotu srazil voba.......no a ukázalo se, ze jen bezeli na autobus ()

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku to bylo docela dobrý, navíc onoho času jsme hltali téměř vše co "Nová televize" předhodila a dnes se to těžko hodnotí... Když se na to dívám dnes (2013), tak mi to přijde lehce úsměvné, ale přesto stále koukatelné! Ovšem Teri Hatcher v roli Lois byla nepřekonatelná a řekl bych, že byla i nejlepší ze všech Lois, které jsme dosud (2013) viděli! Takže z nostalgie a za Teri: 74% ;-) ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Spolu s Reevem nejlepší Superman. Kdepak nějaká srágora Smallville a vůbec cokoliv po roce 2000. Oproti Reevovi je tady navíc výhoda v podobě Deana Caina, díky jehož exotickému vzhledu ta postava opravdu na první pohled vypadá, že je odjinud. A v kombinaci s brýlemi ta iluze, že Clark a Superman jsou dva různí lidi, opravdu v základě funguje (samozřejmě je řeč o těch původních, ty novější to už zdaleka nedokázaly). A v neposlední řadě nejvíc sexy Lois Laneová ze všech - Teri Hatcher. Ovšem po půlce druhé řady to začlo jít rychle dolů. Dalo se na přání fanoušků - shipperů, a z "Měsíčního svitu se Supermanem" se začla stávat telenovela Lois a Clarka. Od začátku třetí řady už byly téměř všechny zápletky o tom, jak posunout vztah hlavní dvojice dál, a nějací ti lumpové tam byli jen proto, aby Clark nemusel vyhodit trikot a pláštěnku do smetí. Nechvalně známá svatba s klonem co žere žáby byla poslední kapka, po níž se ale bohužel neskončilo. Místo toho vesele pokračovali i po pravé svatbě, což přineslo další ultrablbosti v čele s L a C hrajícími si na Návrat do budoucnosti jen aby si mohli konečně zaš**at, řešícími věkové otázky pozemšťanů a Kryptoňanů, nebo vyhánějícími ducha z nového domova. Prostě učebnicový příklad rčení: "Dej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit." A jasný důkaz, že jak nejde o soap operu, telenovelu, nebo nějakou romantickou minisérii, tak hlavní dvojice se má dát dohromady až v závěru. Těch pět hvězdiček je tím pádem samozřejmě za tu první řadu a půl, kde byl arcinepřítelem Lex Luthor a ne praštěný Tempus, a kde šlo ve stejné míře o interakci a vztah Lois a Clarka jako o kousky Clarkova alter-ega v pláštěnce. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji toto zpracování za nejlepší adaptaci, ačkoliv nejsem ani v postavení, kdy bych mohla kdovíjak srovnávat. Tak jako tak mě tento seriál provízel dětstvím a díky němu jsem poznala svého prvního superhrdinu. Myslím, že celé mi to uvízlo v hlavě jen z nostalgie a že asi ani nejsem schopna objektivně zhodnotit dabing či herecké dovenosti. Akočliv Teri Hatcher mi byla vždycky nesympatická. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • V seriály sa spomína aj Batman. Celkovo 3 krát. (rador)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama