Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

topi80 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval. Ten seriál byl nudný a mdlý už v době svého prvního uvedení, což se povede málokterému dílu. Čas tento dojem ještě znásobil. Superhrdina pořád dokola bojuje s obyčejnými smrtelníky, se kterými by mohl zatočit během několika sekund. Do toho se nekonečně nudně žvástá, tlachá, žvaní a pronáší křečovitá moudra. Romantika mezi hlavními hrdiny na mě působí asi stejně intenzivně, jako páření zajíců někde v přírodě. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokud je třeba pranýřovat tuto legrácku určenou dětem, tak na úplně jiných místech. Rozhodně ne pro dabing. Za to prostě seriál nemůže, že se někde ve studiu Budíkov či kde sešel spolek vypečených dabérů. Velkou chybou je, pokud je tento seriál určen dětem a mládeži a působí výchovně a je morálně umírněný, tak právě občas sklouzne do absurdit, které tak mohou těmto dětem a mladistvým (kterým jsem byl v době premiérového vysílání i já) pokřivit pohled na svět novin a na život superhrdiny. Rozumějte mně dobře, například Lois je hysterická, zbrklá, panovačná, dezorientovaná, závistivá, omezená, žárlivá, neschopná dedukce, nerozezná jednoduchý akrostich a je nevtipná. Přesto je až příliš křečovitě uctívaná jako geniální novinářka. Chudáci děti. Superman je jako Klark Kent trapný panák, to je v pořádku, ale bohužel mu to vždycky zůstane a tuto ošklivou škatulku si s sebou vezme i do role Supermana. Co ovšem celý seriál zachraňuje je šéfredaktor Perry White, který se ani netají tím, že je to břídil. Tuhle prozradil, že už stál u pádu asi pěti deníků, ale že Daily Planet padnout nenechá. Já ho prostě můžu. "U Elvise!" pronese vždycky tak, že se trapně směji. Seriál má těch slabých postav ještě dost, takový Lex Luthor je snad cílená parodie sebe sama, ale v každém díle se objeví nějaký šíleně tupý padouch, který si myslí, že zrovna on bude tím, kde přečůrá Supermana. Naivita se tomu prostě nedá upřít, ale možná v tom spočívá jisté kouzlo celého tohoto amatérského počinu. ()

Reklama

Jady 

všechny recenze uživatele

@VŠICHNI - PROČ HO NEPOZNAJÍ KDYŽ SI JENOM SUNDÁ BRÝLE A UČEŠE VLASY DOZADU? ...odpověď lze naleznout v seriálu Supergirl - zde se říká, že vlastně nikdo nevěří tomu, že by takový úžasňák byl zrovna ten zakřiklý týpek z kanclu - kdyby si ti lidi tu možnost připustili, tak by si samozřejmě hned všimli, že je to on :-) Teď k samotnému tomuto seriálu - je to dobová (uvědomte si, že to začínalo 1993) klasika, která sice má takové polovičaté "efekty" ale i přesto je to velmi koukatelné - obvykle se nenudíte - proto si myslím, že si to zaslouží 50%. ()

Tommy858 

všechny recenze uživatele

Ano má to své slabiny, třeba červené slipy na elasťákách, slabší efekty, dabing, stále dokola se opakující zápletka. Ale kdo má rád Supermanovu tématiku ocení i tohle. V každé adaptaci najdete něco jiného. Jinak Dean Cain se na Supermana hodí a Teri je ta nejopravdovější Lois. Vyrostl jsem na tom. Takže 80%. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejopravdovější a nejskutečnější seriál o supermanovi. Tak zepředu: zaslouží si moje opěvování a chvály. Svalnatý superman nebyl nikdy lépe ztvárněn. Pocity co mi přinášel a český přízvuk s takovým nakřáchlým hlasem jsem nemohl nemilovat. Kdybych si měl vybrat. Zvolím tento seriál než nového Batmana. A jsem s tím z 80 procent ztotožněn, kromě té scény, kde vězen vyhazuje odpalovač bomby a říká, že jsme to měli udělat již dávno. Snad v tomhle se Batman pochlapil, ale ve zbytku ho předhání tento tvrdě vskutku supermanovský film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama