Reklama

Reklama

Nováci

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, (1995–1996), 52 h 25 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Pavel Zedníček, Ota Jirák, Jana Paulová, Jitka Ježková, Jitka Schneiderová, Jan Čenský, Filip Rajmont, Adéla Gondíková, Jana Janěková, Viktor Maurer, Dalibor Gondík, Michal Jagelka, Jiří Pomeje (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Ota Jirák vás vítá v kruhu rodinném, kde vládne pohoda jako řemen. (TV Nova)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (2)

Nováci (1995) 

Dřevní pokus o český sitcom. Svým způsobem to tvůrci popadli za celkem správný konec. Do první série angažovali Otu Jiráka se zkušenostmi s dabováním kultovního Alfa, v té době též častého hosta zábavných pořadů. Do druhé řady dokonce Pavla Zedníčka, českého Ala Bundu a Franka Lamberta. To zdánlivě nemohlo dopadnout vyloženě špatně. Ale stalo se. I přes zajímavá jména mezi scénáristy. Kde vězí příčina? Ač tehdejší Nova byla hodně ukřičená a upitvořená, tvůrci pokusu o českého sitcomu si neuvědomili, že vše musí být ještě trapnější, ještě pitvořivější a ještě záměrně trapnější. Místo toho natočili jakousi unavenou usedlou tetku těch svěžích amerických sitcomů. Kdekoho možná napadne, jak je možné, že před desetiletími v Takové normální rodince to ale tvůrci uměli? To je jednoduché. Autorce Fan Vavřincové (mimojiné autorce filmu Eva tropí hlouposti) byl ten infantilní a naivní humor vlastní. A díky tomu to tehdy vyšlo. ()

Série 2 (1996) (S02) 

Nova předvedla v tomto případě velice neotřelou věc, a sice rozhodla se nepřimíchávat do seriálu umělý smích. Jsem si však jist, že to bylo tím, že týpek, který ho tam měl vkládat, nenašel za celou dobu jediné místo, kde by se zasmál. Nepomohlo ani angažování Pavla Zedníčka, jehož hlas exceloval v seriálech Ženatý se závazky a Krok za krokem. ()

Reklama

Reklama