Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Promo 1
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Promo 1

Recenze (141)

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Neskutečný surealistický bullshit který vytvoří 2x tolik otázek jako dá odpovědí. Je to naprosté promrhání rozpočtem který Lynch dostal. Trochu mi přijde že to udělal i na truc vzhledem k jeho hádkám se studiem a stylem konzumního uspěchaného stylu natáčení který mu televize neustále tlačila pod nos. Ztratilo to všechno z původní série...a vypěstovalo si to mnohé na co jsme zvyklí spíš z Lynchových krátkometrážek než z milovaného Twin Peaks. Celá show je kryptické zdánlivě nesmyslné vyprávění které vám nic neřekne a příběhová linka je skoro tak natahována jako dlouhé záběry v každé druhé scéně. O komentářích k zvratům a dějí ze strany Frosta a Lynche ve stylu "inu... To necháme na divákovi co pro něj daná scéna znamenala" To není kultovní kreativita...to je zdechlý plivanec do tváře všech kteří show milovali a čekali na její pokračování a doufajíc v konec víc než 20 let. Neskutečně mě ti dva svým přístupem nasrali...a zase to ukončili ještě větším cliffhangerem kdy už snad ani oni sami neví kam to mělo celé vlastně směřovat. A tak končí twin peaks.... Nevěřím po Lynchových vztazích a zkušenostech s prime time TV a Netflix sračkama že ještě někdy vstoupí do stejné řeky..... Pro své děti si vysvětlení co se stalo po 2.sérii raději vymyslím sám abych je tímhle surealistickým 5ti-hvězdičkovým paskvilem nezatěžoval..... ..... Bobby Brix - Jediná postava která zažila pořádný a věrohodný vývoj. Tammy a Bellucci se do série dostaly jen proto že má na obě divy Lynch fetiš. Andy a Lucy byli vždycky roztomilí quirky dummies.. Tady jsou z nich udělání nepochopitelně sekvenční retardi. Šerif Trumen naprostá bomba.. Věřím ale že Harry stejně jako postava v seriálu zachoval čistou hlavu a srdce..a věděl že s tímhle počinem nechce nic mít. Michael Cera...Wally fucking Brando. Tomuhle se říká cringe století... Otřesná vsuvka a Cera je v roli Brandovského fanatika naprosto out of place a nehodící "gòdfádda" ty vole... Něco není v pořádku když u 11ti z 10 nových postav nedočkavě čekáte kdy už konečně umřou rychlou a bolestivou.... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Osmnáctihodinové geniální audiovizuální dílo, které je jakýmsi průřezem života Davida Lynche jako člověka, i jako umělce. Zatímco původní seriál z devadesátých let prošlapal cestu televizním seriálům, jak je známe dnes, The Return zbořil vše, čím jsou „quality TV“ seriály nyní. Pokud lze nějaký televizní počin nazvat uměním, byl by to právě tento neuchopitelný snový tvar, v němž tvůrce ani trochu nezajímá to, čím si diváci původní Twin Peaks zamilovali. V nové verzi, která neustále oddaluje divácké uspokojení a racionální vysvětlení čehokoliv, se zrcadlí čirý záměr stvořit opravdu unikátní autorskou vizi bez kompromisů. Zkrátka nádherná noční můra a mistrovské dílo, které dokáže znepokojivým způsobem navodit existenční úzkost. Nejlepší epizoda: Gotta light? (8) ()

Reklama

TonyM 

všechny recenze uživatele

Lynch zasa raz naservíroval poriadne prepečený mindfuck. Objavilo sa mnoho starých známych tvárí, niektoré zasa dosť chýbali. Celkovo veľmi príjemná nostalgická jazda s moderným nádychom. No čo ostalo je staré dobré Lynchovo surreálno. V dnešnej dobe pustiť do éteru takýto kúsok je prepleskom súčasným seriálom. Najlepšia časť série podľa mňa bezkonkurenčne č. 16. Ďakujem pán Lynch za zážitok počas celej série. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks (obzvlast prvni radu) povazuju za genialni dilo, takze jsem byl sice zvedavy, ale zaroven pomerne skepticky k tomu co prijde v tomhle navratu po 25ti letech. Je moudre sahat na legendy? David Lynch uz precijen neni na vrcholu, poslednich 10 let vesmes nic poradneho nenatocil a sovy uz treba davno nejsou cim se zdali byt. Uz prvnich par dilu ale dava tusit, ze tohle zklamani rozhodne nebude, dalsi dily potvrdi, ze jde o naprosto dustojne pokracovani, ktere cerpa inspirace z cele dosavadni tvorby Lynche a bere si z ni to nejlepsi. Cca nekde v pulce konkretne od 8 epizody se zacne servirovat tak ultimatni naloz umelecke dokonalosti, ze to nema obdoby. Nespocet scen kdy jen s obdivem a zatajenym dechem hltate ten nicim neredeny 100% Lynch material. Uzivate si tu neskutecnou atmosferu, magickou Badalamentiho hudbu, Lynchuv hororovy sound design i osvezujici bonbonky v podobe performanci v Roadhouse clubu na konci kazdeho dilu. Setkavate se s mnohdy famozne zahranymi charaktery po x letech. Lustite zahady a unasite se mysterioznosti celeho TP univerza. A ve finale si uvedomite, ze tohle bylo zrejme to nejlepsi co na poli TV Shows kdy vzniklo. Maximalni spokojenost, Lynchuv navrat do top formy v plne parade a jednoznacne to nejlepsi co jsem za posledni dlouhe roky videl. 10/10 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Směšná a roztahaná taškařice, která vaří z hodně řidkýho hovna a opakujících se motivů. Naprosto zbytečná série, bez níž bychom se v klidu obešli. Lynch v pozici, kdy si může natočit, co ho první napadne a nikdo mu do toho nebude kecat, natočil opravdu veškerou banalitu, která ho v jeho senilní palici jako první napadla. V roce 2017 jsem nezvládl dokoukat ani půlku. Po 3 letech sbírání sil jsem se rozhodl, že je na čase zjistit, jestli jsem jen nebyl v tom pravym rozpoložení. Nebyl, po celou dobu jsem měl pocit, že koukám na nějakou vzdálenou nekonečnou parodii, která se ne a ne někam pohnout. Prakticky do 16. epizody se "děj" nikam nevyvíjí a až na pár výjimek je většina epizod utrpením sledovat, protože nemá žádný rytmus vyprávění, o atmosféře nemluvě. Na hnusnou civilní digitální kameru už jsme si sice od INLAND EMPIRE museli zvyknout, ale evokovat původní vibe seriálu to fakt nepomáhá. Dokoukal jsem s vypětím všech sil a jenom z úcty hodnotim, tak jak hodnotím. ()

Galerie (450)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama