Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě naprosto výborný doplňek a zároveň důstojné rozšíření matrixovského světa. V té druhé pak neméně unikátní a zajímavá ukázka tvůrčího potenciálu Anime, které pro masovou většinu bohužel stále pohříchu zůstává španělskou vesnicí obývanou Pokémony... Přestože jednotlivé povídky mají rozhodně proměnlivou kvalitu, jako celek skvostné... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem hezky nakreslený povídky (ale to většinou japský anime jsou), ale nevidím v nich žádnou velkou hodnotu, kromě vztažnosti jak k filmům, tak k sobě samým. Přišlo mi to jako hrozně prvoplánový a taky opakování určitých scén z filmů, žádná inovace. Z tohohle vybočuje snad jen ta povídka o detektivovi a jak se propadají hranice matrixu a děti tam můžou lítat. Ale kromě ždímání dalších peněz to podle mě nemá žádnej smysl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto nemalo podľa mňa ani hlavu ani pätu. Uvažoval som dokonca na dvoma hviezdičkami. Pár príbehov, ktoré sa nikde nezačínajú a nikde nekončia, aký to malo zmysel? Veď to mohol byť kľudne nejaký seriál...tie hviezdičky sú len za grafiky a efekty, pretože to uznávam, toto bol grafický orgazmus. Prvá časť bola nádherná! 60%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)
  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama