Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele ledzepfan k tomuto seriálu (68)

Manévr s korbomitem (1966) (S01E02) 

Celé se to tak nějak táhne a vleče odnikud nikam aby to v úplném finishi rafinovaná pointa obrátila na ruby a vlastně to zachránila. ()

Muddovy ženy (1966) (S01E03) 

Tohle je v mých očích jedna z mála slabších epizod.. Není to hloupé nebo špatné..jen mě to prostě nechytlo.. ()

Nepřítel v nás (1966) (S01E04) 

Hodně dobrá epizoda která jde poměrně hluboko v pitvání otázky na kolik je naše zlá stránka nutná pro tvorbu celkového charakteru.. I Shatner to tentokrát herecky uchopil překvapivě zodpovědně a jeho protikladní Kirkové jsou dvě skutečně diametrálně rozdílné bytosti. ()

Past na muže (1966) (S01E05) 

Hodně solidní a napínavý příběh... Mám pocit, že prakticky stejnou zápletku řešila i novogenerační posádka.. ()

Čas obnažení (1966) (S01E06) 

Na jednu stranu je to značně crazy, na druhou stranu je to poměrně napínavé protože nákaza se šíří geometrickou řadou, systém se hroutí a času je málo... ()

Tajemný Charlie (1966) (S01E07) 

Asi to je relativně kvalitní díl, ale mě ten Charlie tak iritoval, že jsem byl nakonec vlastně rád, že už je konec :) ()

Rovnováha hrůzy (1966) (S01E08) 

Musím říct, že tohle mě trošku vytrolilo protože jsem celou dobu čekal kdy ten Sarek odhalí, že je jen špehem na romulanské lodi :D :D ....No nic.. Dobrá epizoda. Jedna z mála téměř komplet bitevní. ()

Dýka v mysli (1966) (S01E10) 

Hlavně první polovina je brillantní a divák si dlouho není jistý kde je háček.. ()

Jeho Veličenstvo vrah (1966) (S01E12) 

Hodně povedená a mnohovrstevnatá epizoda.. Je to spíše jen konverzační triller a akce se téměř nekoná, ale ty motivy zločinu a trestu, přenášení zátěže viny na další generace atd jsou prostě silné a dobře napsané. ()

Sedm z Galilea (1967) (S01E13) 

Vesmírný survival, tentokrát hodně zaměřený na Spocka... ()

Vojenský soud (1967) (S01E14) 

V procesu sice občas padaly poměrně pathetické hlášky, ale jako celek je to epizoda osvěžující. ()

Zvěřinec - 1. část (1966) (S01E15) 

Špičková dvojepizoda která dodává původnímu pilotu nové a zásadní vrstvy. Koukal jsem na to zkouřený jak paprika a ve chvilce kdy jsem na obrazovce čučel na příběh kde na obrazovce koukají na příběh ve kterém jedna skupinka postav sleduje na obrazovce druhou (a následně ohýbají jejich mysl), jsem se dostal do smyčky galaktického paradoxu ve které jsem hledal odkud někdo kouká na obrazovce na mě. :D Tohle je prostě kvalitní matroš. ()

Dovolená (1966) (S01E17) 

Velmi příjemná, odlehčená a jaksi rošťácká epizoda která pobaví (spíše nechtěně) hereckými výrazy oblbnuté posádky (speciálně McCoy se celou dobu tváří jak na tripu :D ) a potěší třeba krátičkou citací z Alenky v říši divů.. ()

Zeman z Gothosu (1967) (S01E18) 

Ha.. Nakonec to bylo díky své vymazlené pointě překvapivě dobrý.. Já mám vždycky obavu když se ve star treku začne pobíhat v dobových kostýmech, ale většinou ten nezáživný vizuál zachrání kvalitní příběh... ()

Aréna (1967) (S01E19) 

No, tak tady máme onu legendární, virálově šířenou rvačku na základě které určitě spousta frajerů ohodnotila celý seriál (jinak si těch 63% fakt vysvětlit neumím).. Jasně, ta bitka je sice zoufalá, ale problém je v tom, že ta epizoda jako taková je zase a znova velmi kvalitní startrekovské dobrodrůžo které zdaleka nehraje na první efektní signální... Já si nemůžu pomoct, ale mě to bavilo (chtěně i nechtěně). ()

Dveře do vesmíru (1967) (S01E20) 

Nevím... Tentokrát mi to přišlo režijně poněkud nezvládnuté.. Příběh samotný je zajímavý a jeho vyústění má docela váhu, ale prokousat se skrz ty chaotické vizuální ptákoviny chce přecejenom jistou diváckou trpělivost (zdatnost, smířlivost). ()

Zítra bude včera (1967) (S01E21) 

Tenhle díl hned v několika rovinách připomene Nimoyův ST-IV:The voyage Home... Některé technikálie kolem paradoxů a skoků v čase sice vyznívají trošku vycucaně z prstu, ale jako celek je to fajn, odlehčená epizoda která pobaví.. ()

Návrat Archonců (1967) (S01E22) 

Hmm-docela dobrý.. Zase je to něco trošku jiného což rozhodně svědčí dynamice celé první série.. ()

Příchuť zkázy (1967) (S01E23) 

Krásně absurdní zápletka která je ale rozplétána poněkud nezáživně.. ()

Vesmírné sémě (1967) (S01E24) 

Občas se postavy chovají tak, že člověk musí nadzvednout obočí, ale Khanovo záporácké charisma s přehledem utáhne celý díl.. ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama