Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je tak vostrej, že dokáže rozplakat i cibuli. V duchu tohoto trapného vtipu se táhne celý seriál o texasských rangerech. Už jen to, že v dnešní době se někde prohání cvoci s šerifskejma hvězdama a kolťákama u pasu coby strážci zákona je k zamyšlení. Amíci si ale asi holt na komboje potrpí. Režisérská partička do dílů namlela neskutečné množství zápletek se zločinem. Sex, drogy, indiánská kriminalita, alkohol, znečišťování životního prostředí, pašování lidí, vše na co si vzpomenete tu najdete. O přiblblosti, nelogičnosti dějů, šílených trikových efektech a neherectví všech zúčastněných tu asi nemusím nic dále vyprávět. Když je nejhůř, Chuck navzdory střelám každého zkope a omráčí bojovými údery loktů a pěstí spolu se svým černým parťákem. Pár dílů jsem ,,stihl" vidět po návratu z práce odpoledne v TV. Zjistil jsem však, že pro unaveného člověka, hovícího si v křesle, popíjejícího kávu a nechávajícího starosti dne kdesi za sebou - může být takováto kravina z rádoby moderního divokého západu i zábavná. Dávám jednu šerifskou hvězdu za snahu. Ale malou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechci, abych Chuck Norris kopem z otočky zhasl slunce a tak jsem byl smířen s tím, že Walker bude za pět hvězd. Když však vidím odvahu zdejších uživatelů (ti odvážní dávají jednu hvězdu a ti mrtví odpad!), tak dávám hvězdy dvě a doufám, že tohle Chuck velkoryse přejde. Pokud se tak nestane, tak raději volím zbabělou sebevraždu ještě předtím, než by mi v roli Walkera vymoralizoval mozek z hlavy. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou by se dalo konstatovat, že Norris (Cordell Walker) vystačil s kopem z otočky a na běhání byl v seriálu Clarence Gilyard Jr. jako James Trivette. Úvodní znělku k seriálu si Chuck Norris nazpíval sám: „In the eyes of ranger. The unsuspecting stranger. Had better know the truth of wrong from right. Cause the eyes of ranger are upon you. Any wrong you do he's gonna see. When you're in Texas look behind you. Cause that's where the ranger's gonna be.“ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takhle těžkotonážně výchovná sračka se hned tak nevidí. Hodní jsou hodní a zlí zase zlí a happy endy tak monstrózně přeslazené (rodiny se dávají dohromady, nezaměstnaní získávají práci) až je vám z toho blivno. Tenhle seriál si snad objednaly sociální úřady v USA jako prevenci proti zapojování mládeže do gangů. Chuck Norris je tak dřevěný, že se až bojíte, aby jste si při jeho sledování nezadřeli třísku, ostatním hercům, zejména jeho parťákovi v podání Clarence Gilyarda Jr., se z toho daří vyjít celkem se ctí. Akce je dost, ale je dost slabá a většinou ryze samoúčelná (každé sebebanálnější zatýkání zločinců se okamžitě zvrhne ve rvačku nebo honičku). Pobavilo mě jak v jednom díle Walker pronásledoval nějaké záporáky prchající v autě a jeden z nich házel z okénka po Walkerově voze granáty. Jeden mu ale upadl na podlahu kabiny a než ho našel, explodoval. Následoval záběr ve kterém auto letělo v plamenech vzduchem, přičemž jediné, co na něm nehořelo byla právě kabina. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Chuck a jeho připálenej kámoš z Afriky se nezaleknou žádného nepřítele. Když jde do tuhého tak Chuck použije svůj proslavený kop s otočkou, který pošle k zemi úplně každého. Napsal bych vám o Chuckovi nějaký žertík, ale určitě je všechny znáte, takže se nebudu vůbec namáhat. V mládí sem na to čumíval a řeknětě že vy ne? Nostalgické 2*. Aby mě někdo nanařkl z rasismu, tak jedna hvězda je pro Chucka a ta druhá pro toho odporného negra, který se mu snaží vyrovnat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Predtým, ako sa Trivette stal rangerom, bol hráčom futbalu. (rador)
  • Chuckova nejoblíbenější epizoda je "Čtvrť". (vojtaruzek)
  • V rané fázi vývoje seriálu se hlavní postava měla jmenovat Sam Bolt. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama