Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (586)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate, aké strašidelné dielká môžu byť hodnotnejšie? Milujem tento seriál už od jeho počiatku. Každý moderátor mal niečo do seba a len pridával na tajomnej atmosfére. Niektoré časti sú nadmieru originálne, iné menej. Fiction - práca scenáristov. Fact - práca scenáristov tenúčko opierajúca sa o skutočné fakta. Inak povedané tu nájdeme len minimum *ozajstnej* pravdy. To však na kvalitne rozhodne neuberá. Jedny z mojich favoritov - http://www.youtube.com/watch?v=5jzXzpkjkJ8 , http://www.youtube.com/watch?v=dw_iAgih8Hg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=StMqF2Yo92g&feature=related . ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Věřte-nevěřte" aneb sled povídek oscilujících mezi odpadem a čas od času (výjimečně) solidním nadprůměrem. Mám ráda záhady a nadpřirozené jevy, baví mě, ale v případě téhle série je většina příběhů tak přitažená za vlasy, až to smrdí. Reálně to celé vidím tak na dvě hvězdičky, valná většina uvedených story se stěží hrabe k průměru, ovšem subjektivně do toho zasahuje ta nešťastná fascinace tajemnem, takže připrdnu i třetí hvězdičku. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

někdy mi vadilo, jak je příběh najednou utnutej skoro v půli a dál nic. prostě uprostřed klapky se rozhodli tenhle pitomej skeč ukončit a šli na kafe. jinak celkem pěkná tv hříčka, ale po nějaké době dost ztrácí na originalitě. ale Frakesovo uvádění e lepší jak od Brolina. hlavně tím, jak tam vždycky zapojí nějaký rčení typu "Myslíte, že je tento příběh pevný v kramflekách, nebo vás jen taháme za fusekli?" a ty jeho zábavný hračičky jsou taky dobrý. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Seriál dětství a samozřejmě i teď výborný. Super Jonathan který svým vystupováním dokáže zpříjemnit celý seriál, bez pochyby super temné úvody seriálu a hlavně zajímavé díly pokaždé jsem jako většina hádal zda by to mohla být pravda nebo, někdy jsem byl šokován někdy zklamán neomrzí a škoda že toho není více. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • V příběhu s názvem „Wheezer“ se jedná o psovi, kterého srazí auto. Po této události můžeme zaslechnout veterináře, který říká: „Je mi líto, nemohl jsem nic udělat.“ Z čehož lze usoudit, že Wheezer je mrtvý. Avšak během vyřčení veterinářovy věty si lze všimnout, že údajně mrtvý pes dýchá. (Worry77)
  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Stávalo se, že po vysílání volali do televize lidé, kteří tvrdili, že daný příběh, označený jako smyšlený, se jim skutečně stal. (Langy10)

Reklama

Reklama