Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„Kopeme, abychom se skryli, a skrýváme se, abychom mohli kopat.“ Což o to, vtipné to je. Koneckonců Timon s Pumbou byli vždycky vtipní, o čemž mě přesvědčil už jejich seriál, jenomže když se ohlédnu na začátek filmu, až na jejich vtipnost tu vlastně pohromadě nedrží nic. Příběh je jen jakýmsi bočním vyprávěním pospojovaným scénkami, které v prvním díle platily za ty nejlepší a o to víc zamrzí, že je jejich nejnovější bratříček shazuje. Lví král 3 totiž odsunuje všechnu vážnost, která se mi právě na prvních dvou dílech tolik líbila. Klanění poddaných, Simbova píseň, drama v rokli, s tím vším hlavní dvojice pořádně zatočí, takže o legraci není nouze, ale tak nějak se nemůžu zbavit pocitu, že zrovna u Lvího krále byl ten vtip až na druhém místě. Příběh je tradičně plný nesmyslů: Timon svůj domov představuje jako hanebnou díru co nemá daleko od pouště a za chvíli je všude tráva, stromy a nedaleko jezírko. A když si divák rozebere tu časovou rovinu, s jakou se tu na první díl odkazuje, začne se to celé bořit jako domeček z karet. Největší záhadou jsou mi hyeny, které si odskakují za Timovovými příbuznými, trápí je, žerou a pak si na sloním hřbitově stěžují, že nemají co žrát. Písničky jsou v pohodě, ačkoliv je tu jedna dosti hnusným způsobem přerušena a paradoxně film nejvíc táhne tam, kde první díl tolik selhával - ve vyhnanství. Ano, ze všech dílů to má snad nejlepší plynulost, jenomže v rámci série je to snad lepší ignorovat. Z dramatu komedii? Děkuju pěkně. Naopak ano, ale jinak ne. P. S. Jak daleko může být ta oáza v poušti od Lví říše? Že vyhnanci z druhého dílu nešli strašit raději tam. Jinak opovažte se mi takhle sáhnout i na druhý díl. Je moc dobře, že ho tvůrci vynechali. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně víc sedí originální název Lví král 1 a půl, protože je to výhradně recyklace 1 jen z pohledu Timona a Pumby, problém je že fungovali jako dobrá komická vsuvka, ale celý film jen z jiného pohledu úplně potahat nedokázaly, navíc když jednou za čas prolomí čtvrtou stěnu a film se narovinu stopne než si to prase v kině dojde pro jídlo, ..., tak to ještě víc vytrhuje z příběhu. ()

Reklama

koty2201 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som si myslel, že tento tretí diel (u nás je to označované najčastejšie ako Leví kráľ 3: Hakuna Matata) je pokračovanie príbehu Simbu, Naly, Kovuho a Kiary, ale až pri pozeraní som zistil, že ide o akýsi prequel. A zároveň, že sa to odohráva počas udalostí prvého dielu, len z pohľadu Timona a Pumbu.  Najprv teda spoznáme Timonovu matku a zvyšok rodiny a príbeh o tom, ako sa spoznal s Pumbom. Vnímal som to ako fajn osvieženie a spin-off. Veď aspoň sme sa s touto obľúbenou dvojicou bližšie zoznámili. Lenže potom sa dej dostal do bodu, odkiaľ už vieme čo nasledovalo na základe prvého dielu. A tam sme prakticky na nič neznáme alebo nové nenatrafili. Čiže ak by išlo o nejaký bonusový kraťas, ktorý by pojednával len o prvom stretnutí Timona a Pumbu, tak by som to bral. Ale zvyšok filmu je prakticky úplne zbytočný. Hudba sa tu tiež opakovala z jednotky. Pútavý príbeh s poučením pre deti tiež absentuje, pretože ide skôr len o komédiu bez hlbšieho významu. Animácia je krásna, to musím tvorcov naozaj pochváliť. Že síce je to dejovo väčšinou nuda, ale aspoň sa na to dobre pozerá a vizuálne to uchváti. Takže moje odporúčanie je také, že pokiaľ vás bavili tie 2 filmy a nemáte toho dosť, tak si môžte pozrieť aj tento prequel. Len si od toho veľa nesľubujte. Skôr je to taký filler obsah pre prvý diel. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lion King Jedna A Půl je rozhodně férovější titul než Lví Král 3, ať už bez hakuny nebo s matlákem. Ač dobou vzniku nejmladší (a rovnou na DVD směřovaný) díl série, nemá nárok na nic jiného než na označení za trapnou snahu vydolovat po deseti letech ještě něco z dobře uleželých pozůstatků Lvího Krále, čemuž naprosto odpovídá v americké distribuci přiznaná "provázanost" (což je asi podobný eufemismus jako že Zeman, Trump a Putin jsou výrazné osobnosti se specifickým stylem komunikace s veřejností) s legendárním animovaným spektáklem. O čem to je? O tom, jak Timon a Pumba čučí v domácím kině na prvního Lvího Krále, a vysvětlují průběžně, jak se to vlastně celé seběhlo z jejich pohledu, přičemž se ukáže jak se poznali, a jak se ve forrestgumpovském duchu nachomýtli tu nebo náhodně vypomohli tamhle. A vznikají přitom rozličné "humory" založené na pádech na tlamy (jsou to zvířata, ne?) nebo na smrdutých kančích větrech. No zkrátka bžunda jako na TV Barrandov. Jediné štěstí je, že je to tak krátké. Nic to nemění na tom, že jde o úplně zbytečný film, který nemá žádnou vlastní hodnotu, a žije jen a pouze z přisátí se na první díl. 50 %, protože to má alespoň jakous takous vizuální kvalitu... a hlavně si ještě pamatuju, jak jsme se smíchy váleli u blbostí typu Taz-Mania;) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Přešlapování na místě a už mnohokrát viděné scénky Timona a Pumby, které nic nového nepřinášejí. Třetímu pokračování chybí ucelenější příběh, který by chytal za srdíčko jako předchozí pokračování. Vtípky ústřední dvojky pořád fungují, ale od Lvího krále čekám více a ne jenom továrnu na peníze.......5/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • V čase 25:25 si našli Pumba a Simon domov za Lví skálou sestavenou z kamene. Pumba sotva proleze malým otvorem. Poté, co je vyruší Simba se svojí písní (v čase 27:35), tak Pumba vylézá z obydlí bez obtíží. Lví skála je v záběru v pozadí špatně natočená, protože by jejich úkryt měl být správně za skálou (Simon se díval za to, co viděl viz čas 23:10). (vera35713)
  • Ve filmu můžete 20x vidět ukrytého Mickey Mouse. (HappySmile)
  • Timonův příběh o tom, jak opustil svoje stádo, je založen na krátké scéně vystřižené z "Hakuna Matata" ve Lvím králi (1994). (HappySmile)

Reklama

Reklama