Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozná patlanice. Vidět dvojku Evil Dead před třetím Spider-Manem, přestal bych se na pavouka okamžitě těšit. Pokračování totiž vynikající jedničce nesahá ani po kotníky. Raimi měl najednou mnohem víc peněz, a tak začal realizovat všechny nápady, uspokojující jeho bujnou fantazii. Ubylo hororové atmosféry a cestu si začal razit rádoby ostro vtip, jenž mě naneštěstí zasáhl zhruba dvakrát a v ostatních případech mířil úplně vedle. Evil Dead se tím pádem rozpliznul jen na přehlídku parádních masek, one-man show Bruce Campbella a tři scény, zapisující se do historie těch extra vydařených (řezání ruky, nasazení pily a samotný závěr v...). Oproti předchůdci ale velké zklamání. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Groovy..! Že zábavnost u hororu nejsnáze odpouštím Raimimu už mám prověřené časem. Evil Dead II je v porovnání s jedničkou víceméně stejná řeka - jen se navýšil rozpočet, přívaly krve, či jiných tělesných i netělesných tekutin, celková grotesknost a charisma Bruce "má ji motorovou" Campbella, na němž celý film stojí a bez jehož přítomnosti začne povážlivě kulhat. Představitel Ashe Williamse předvádí animální výkon na hranici sebepoškození, místy připomínající zoufale krásnou etudu M.Landaua s vycpanou chobotnicí v Edu Woodovi a navrch ještě ukáže, že světoznámá Hemingwayova novela "Sbohem paže" nemusí sloužit jen ke čtení. A konec s využitím Čáryfukova portálu? Laskomina s přijíždějícím vévodou Krvavým Henrym na obzoru.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ona rekapitulace prvního dílu v úvodních 7 minutách diváky zpočátku jistě zmátla, ale pro tenhle krok se Raimi rozhodl z čistě prozaických důvodů: v případě klasického pokračování by chudáka Ashe znovu nedostal do takhle ďábelských lesů, takže zvolil cestu jakési parafráze s modernějším hábitem. Nová vizáž, lepší efekty. Zůstal jen Bruce Campbell a Samův dravý styl vytočený do ještě extrémnějších (motorových) otáček. Morbidnost se geniálně mísí s černým humorem a poletující kamera volí přesně ty úhly, v nichž vyniknou jak Ashovy vytřeštěné oči, tak jeho monumentální brada. A ať už jsou tyhle dva filmy od sebe v lecčem odlišné, pořád jsou stejně dokonalé. Nesmrtelná klasika. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Britský měsíčník Sight and Sound zařadil tento film na 34. místo z padesáti v anketě Funniest Films of All Time. (Chatterer)
  • Prvního rytíře, který vytasí meč na konci filmu, si zahrál režisér Sam Raimi. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama