Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jedeme dál, aneb UN-FUCKIN´-BELIEVABLE part 2. Režisér se definitivně zbláznil a rozhodl se, že pobaví publikum za každou cenu. Totálně nechutný příval tělních tekutin, krve a slizu nepolevuje, a živě vidím tisíce mladých dam, které při sledování Evil Dead 2 odvrací oči, nebo schovávají hlavu do dlaní. V kultovním pokračování se však zdaleka nehraje na hororovou notu. Strašidelná atmosféra je tu odsunuta na vedlejší kolej, a o slovo se hlásí bizarní nálož tak debilních scének s šílenými démony (co vypadají jako zfetovaní zombíci), že se musí smát i ten největší cynik. Je to monstózně přehnané, je to trapné, je to odpuzující... je to SUPER!. Kult v pravém slova smyslu - dlouho mi nic tak nepřirostlo k srdci, jako tahle krávovina. P.S. Montáž motorové pily, nabití brokovnice, její protočení v ruce a následné "rambovské" upevnění na záda, je zcela určitě nejlíbivějším záběrem devadesátých let. Ash je borec. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie umenie. Natočiť po pár rokoch takmer identický film, s tou istou pointou, na tom istom mieste, s rovnakými alebo podobnými postavami a k tomu ho ešte vylepšiť. Prvá polhodina dokonca Campbell sám na pľaci naháňa hrôzu. Stiesnená atmosféra doplnená tými najmrazivejšími zvukmi ešte hrozivejšími ako v jendnotke. Bol som len sklamaný tou istou úrovňou zombie-spracovania. Tie efekty mohli byť efektnejšie. 80%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozná patlanice. Vidět dvojku Evil Dead před třetím Spider-Manem, přestal bych se na pavouka okamžitě těšit. Pokračování totiž vynikající jedničce nesahá ani po kotníky. Raimi měl najednou mnohem víc peněz, a tak začal realizovat všechny nápady, uspokojující jeho bujnou fantazii. Ubylo hororové atmosféry a cestu si začal razit rádoby ostro vtip, jenž mě naneštěstí zasáhl zhruba dvakrát a v ostatních případech mířil úplně vedle. Evil Dead se tím pádem rozpliznul jen na přehlídku parádních masek, one-man show Bruce Campbella a tři scény, zapisující se do historie těch extra vydařených (řezání ruky, nasazení pily a samotný závěr v...). Oproti předchůdci ale velké zklamání. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si mám vybrať tak nemusím hrdinov z donútenia (Book of Dead). Takých čo jačia, máchajú kol seba a "akosi" sa presekávajú ďalej a ďalej. Asch sa v dvojke vypracoval na regulárneho macha s motorovkou miesto ruky a s ním prichádza to pravé rošambo. Raimi utrhnutý z reťaze spláchne za 5 minút najnutnejšiu expozíciu a ďalej už len kúzli jeden nápad za druhým a zalieva hektolitrami tekutín rôznych farieb a hustôt. GROOVY! 85% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Přestože český distribuční název prvního dílu byl Lesní duch (1981), pokračování bylo pojmenováno Smrtelné zlo 2. (karlik4801)
  • V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět. (Valenta28)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama