Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozná patlanice. Vidět dvojku Evil Dead před třetím Spider-Manem, přestal bych se na pavouka okamžitě těšit. Pokračování totiž vynikající jedničce nesahá ani po kotníky. Raimi měl najednou mnohem víc peněz, a tak začal realizovat všechny nápady, uspokojující jeho bujnou fantazii. Ubylo hororové atmosféry a cestu si začal razit rádoby ostro vtip, jenž mě naneštěstí zasáhl zhruba dvakrát a v ostatních případech mířil úplně vedle. Evil Dead se tím pádem rozpliznul jen na přehlídku parádních masek, one-man show Bruce Campbella a tři scény, zapisující se do historie těch extra vydařených (řezání ruky, nasazení pily a samotný závěr v...). Oproti předchůdci ale velké zklamání. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v 1989 roce, v hrozné kvalitě a v německém dabingu na kazetě z burzy. A byl jsem nadšen. Teď jsem se podíval opět, ale už ve zvuku THX. A musím říci, že i po těch letech, mne film nezklamal. Na rozdíl od Pátera Thomase, při kterém jsem se v 80-letech bál a teď jsem se tomu filmu smál. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Podobně jako byla Pytlákova schovanka mistrně vyváženou parodií na červenou knihovnu (tak vyváženou, že někteří diváci ve své době parodizující podtón ani neodhalili), je Evil Dead II mistrovskou parodií na různé splatterové snímky, stejně jako na Raimiho vlastní horrorový kulťák Evil Dead. "Já jsem tvoje matka!" pronáší odporná zombice záhrobním hlasem, a dere se otvorem v podlaze ven ze sklepa. Přitom nadzvedává poklop, kterým je vchod do sklepa uzavřen. Zatímco jedna z přítomných dam hystericky vřeští, přišlápne její pohotovější kolega poklop na hlavu zombice tak, že její oční bulva vystřelí do místnosti. Kamera sleduje dráhu letu oka, a divák s hrůzou registruje, jak toto sviští vzduchem přímo do otevřených úst vřeštící děvy. Tam také dráha jeho letu končí. Plesk! Mlask. Polk... Nechutné? Ano, jistě. Legrační? Přiznejme si, že ano. Takový je to film. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)
  • I zde se objeví auto Oldsmobile Delta 88, jakožto převážně ve všech filmech Sama Raimiho. (Karlos80)
  • Pracovní název filmu byl Evil Dead 2: Dead by Dawn. (Chatterer)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama