Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po napadení jedním ze svých studentů, po kterém strávil profesor Garfield (Samuel L. Jakcson) mnoho měsíců v nemocnici, se opět vrací do zaměstnání středoškolského učitele. Jiná škola, jiné město - ale na starost dostává podobně nevychovanou (a nevychovatelnou) třídu plnou agresivní mládeže, a výuka spíš připomíná boj na život a na smrt. A Garfield sám netuší, kam až tento boj mezi nezvladatelnými žáky a neústupným učitelem může zajít ... Nechápu trochu systém amerického školství, kde může student učitele umlátit, aniž by mu hrozil nějaký postih (nebo snad jen vyloučení ze školy), nicméně mám nepříjemný pocit, že k tomu pomaličku taktéž spějeme. Ale zpět k film. Zhruba dvě třetiny filmu se mi zdálo, že jde jen o trochu drsnější kopii Nebezpečných myšlenek s Michelle Pffeifferovou. Ale v druhé polovině filmu se něco změní, a Samuel L.Jackson nevytáhne čokoládové tyčinky (jako M.Pffeifer ve výše zmíněném filmu), ale začne sám obhajovat své právo na život, o nejž jej někteří ze studentů chtějí připravit. Samuel L. Jackson je ve svém hereckém výkonu stoprocentní, a to samé musím (bohužel) říct i o některých jeho studentech (fakt nevím, kde takové bastardy sebrali). 187 je rozhodně snímek, který divákovi uvízne v paměti a nedá se jen tak přejít ... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

A to jsem se k tomuhle filmu dostala až teď, když už mám papír na to, že se budu po zbytek života živit tak, jako Pan G.????!!! Trochu pozdě! - no a teď vážně - samozřejmě, že věřím tomu, že se vyskytnou situace, kdy učiteli prdne v kuli a stane se to, co se stalo ve filmu. Upřímně doufám, že mě se to netýká, a proto můžu s klidným srdcem film velmi pochválit, vyzdvihnout výkon Samuela L. Jacksona a říct, že konec se mi zdál famózní. Děkuji, pane G., zasloužené 4 H:-) ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)

Reklama

Reklama