Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je českých krimi seriálů jako hub po dešti, většina z nich je nezajímavá a nudná, tudíž je příliš nevyhledávám. Tento seriál jsem sledoval primárně kvůli Anně Polívková a rozhodně jsem nebyl zklamaný. Trošku mi to připomínalo takovou českou variantu vražedných čísel. Oceňuji i prostředí, kde se část děje odehrává - prostory nové budovy ČVUT, popř. střecha fakulty stavební. Upřímně doufám, že se natočí druhá série, polootevřený konec rozhodně k tomu dává prostor. <b>75%</b> ()

Reklama

Hombre8 odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se to po těch 20 minutách pak už až do konce jenom lepšilo, ale to už nikdy nezjistím. Další primácký seroš pro vymyté mozky dolních deset mega. Pro mne je to smutnější, než když jsem viděl naše herecké elity, jak se po převratě prodávaly do italských pornofilmů. Podezírám reklamní sebranku, že financuje a vnucuje tyhle hovadiny televizím, aby pak lépe vynikly jejich "produkty". ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, avšak přitažlivé. 1)  Věřte, nevěřte, nakonec jsem zjistil, že mě tento uhozený béčkový seriál docela baví. Lví měrou se na tom podílí 32letý Vojta Kotek, kterému to po zhubnutí sluší a 41letá Anna Polívková ve své typické roli._____ 2)  Výstižný koment: prybka*._____ 3)  28.12.2023 - výrazně horší druhé řadě dominují příšerné dialogy, s nimiž si herci očividně nevědí rady. A děj sám není o nic lepší. Za druhou řadu 1*. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznesiteľný by mohlo byť aspoň tak trochu milo neznesiteľný. Napríklad Dr. House albo Dr Ludsky v našom podaní boli kreténi, ale dalo sa to pozerať, aj sa zasmiať. Ale toto, čo tu hrá Ko(ko)tek je príšerné. Totálny magor, arogancia, povyšeneckosť, správanie sa k ľuďom ako odpad. Ktorého diváka to má presvedčiť? Komu sa toto zdá neznesiteľné, ale v podstate milé? A scenári a prevedení na úrovni školáka už ani nehovorím. Totálny prešľap, nerozumiem kto si toto mohol obľúbiť. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Křest knihy Filipa Koeniga (Vojtěch Kotek) se natáčel v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Viničná 7, Praha). (Facillitant)
  • V epizodě hlavní postava (Vojtěch Kotek) prohlásí: „Chodil by takovej člověk na koncerty těhle těch komerčních srágor?“ Přitom zvedne lístek na koncert skupiny THIS!, které je zároveň Vojta Kotek členem. (Kaminari)
  • Televizní premiéra seriálu byla odložena v důsledku nepřímého dopadu epidemie koronaviru, která způsobila odliv televizních inzerentů. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno