Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (572)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině v IMAXU ve 2D. Trailer mě nijak zvlášť nezaujal, tak se mi ani na film do kina nechtělo, ale ve finále jsem spokojený. Hlavní je, že to bylo neskutečně zábavné a to snad ve všech ohledech. Dějově to samozřejmě nebylo nic extra originálního, ale zase to bylo pěkně zahrané a i ve finále bude příběhově vše dávat smysl. To, že je to akcí přepálené, CGI a k tomu zpomalovačky? Zde mi to fakt nevadilo. Trochu jsem se cítil jak při sledování Muže z oceli, který byl samozřejmě o dost lepší, ale ten náboj akce tu byl jasně cítit. Akčních sekvencí zde bylo opravdu hromady, možná až moc. Trochu bych ji ubral (přeci jen ve finále už to bylo trochu moc), přidal bych stopáž tak o 20-30 min, aby měly prostor postavy ještě o něco víc a byla by to úplná pecka. Ale i tak si nemohu více stěžovat. Herecké obsazení je na tom výborně, takže mě bavila většina postav. Rock byl super jako vždy, jeho hlášky možná zněly trochu lacině, ale mě úsměv na rtech vykouzlily. Pierce Brosnan nám už trochu zestárl, ale zde mu role docela sedla. Zbytek herců ok. Hudba mi připomněl dost Zimmera … Takže bez nějakého většího okecávání  - je to solidní přírůstek do DC světa … Působí to možná trochu ujetě, je v tomto snímku narvaná hromady destruktivní akce, spousty hlášek, ale negativně to moc hodnotit nemohu. Bylo to prostě zábavné a na nic si to nehrálo. Nuda zde nehrozila. Ubrat akci a přidat něco navíc by neuškodilo, 5* tomu nedávám, ale mile rád to uvidím znova. PS: Po titulková scénka nebyla příběhově zásadní, ale potěšila. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jsme vyděli Falcona, Ant-mana, Dr.Strangeho a Storm napřed proti a potom spolu s Black Adamem kteří  mají ve finále proti sobě vytuněnou mužskou Vandu, nebo možná mizernýho Thanose/Ultrona s jeho zombickou armádou. Každopádně "týmovku" nebo jak tomu říkat bych si představoval trochu jinak, napřed se polovinu filmu šťouchají s Adamem a když přijde hlavní záporák, tak je sfouknutej  za 5 minut.  Navíc opravdu nechápu proč z toho obrovského množství DC hrdinů  vytáhnou k Adamovy zrovna klony Marvelu které si divák hned spojí.... Přeci jich mají spousty tak proč nevytáhnout z klobouku nějaké, kteří by se s Marvelem hned nespojili... Ach jo.  Příběh jako takový mě nijak nerozhodil, zaprvé jsem toho od DC moc nečekal a za druhé to mělo logiku. Celé se to odehrávalo vlastně jen několik hodin/dnů po Adamově probuzení po 5000 letech takže se hlavně srovnával s tím co bylo než šel do hajan a v přítomnosti vlastně jen improvizoval. ALE... postava Adama mě opravdu bavila, a atmosféra se mi taky líbila. V tuhle chvíli to vidím na silnější 3* a 67% ale nadhodnotím za podtitulkovku. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na BA šel spíše z nudy než z potěšení a vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal - (pod)průměr. Zatímco MARVEL je pořád víceméně stejný a drží se “ve středu”, aby se zavděčil všem, DC je o něco vyspělejší a dává nám buďto nahláškované komedie (Shazam) nebo vtipné a současně drsně krvavé akce (nový Suicide squad). O to víc je s podivem, že Black Adam není ani jedno z toho a jde o zcela podprůměrnou superhero akci, která nemá čím oslnit. Herecky jde o soubor “no names” spolu s přestárlým Brosnanem a Dwaynem v hlavní roli, který se zde ale za mě až katastrofálně nehodí. Jeho role ve F&F nebo v jungle filmech, kde víceméně paroduje sebe samého, jsou zábavné a jsou hitem internetových memes, ale hlavní superhrdinskou roli mu prostě nesežeru, na to mu (bohužel) chybí větší herecký talent, mimika a vcítění se do postavy. Z hlediska příběhu zde toho taky moc nedostaneme, charaktery hrdinů jsou tuctové, nezábavné a bez silnějšího backgroundu a z audiovizuální stránky diváka taky nic nestrhne, akce je obyčejná a není moc co chválit. Suma sumárum klasická digitální řežba, která ale za jí podobnými filmy zaostává nevýraznými postavami a slabým fan-servicem, no jako slabší trojhvězda se to díky zábavnému žánrovému zařazení přežít hádám dá… ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Temnota v podání Rocka, jinými slovy to dopadlo přesně tak, jak většina lidí čekala. S filmem roku, kterým je The Batman, se to vůbec nedá srovnávat, to je úplně jiný sport, Adam ale neobstojí ani po boku takřka 10 let starýho Muže z oceli. Bída střídá bídu a pokud vám to není k smíchu, je mi vás trošku líto. 4/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém DC světa je, že jejich postavy buď neznám, nebo jsou mi ukradené. Nedokáže zaujmout natolik, abych si k postavě vytvořil vztah. Což jsem si k Dwaynovi vytvořil, ale zbytek osazenstva mi byl dost u prdele. Už je těch sci-fi komiksovek moc a nepřinášejí nic moc nového. Tady byly asi tři vtipný hlášky, zbytek bych oželel. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)
  • Dle oficiálních zdrojů činil rozpočet 190 milionů amerických dolarů – po negativních ohlasech z testovacích projekcí se ovšem uskutečnily přetáčky, které si udájně vyžádaly navýšení nákladů o 70 milionů. Za reklamu bylo utraceno 80 až 100 milionů. Celosvětové tržby z kin činily 393 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme je možno zahliadnuť Škodu 100 "Embéčku" v bielej farbe. (pds)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama