Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Terva 

všechny recenze uživatele

Česká premiéra: 1. prosince 1980. Natočeno: Československo 1980. Scénář: Petr Schulhoff. Kamera: Jiří Macák. Hudba: Milan Dvořák. CITÁT - Ti mají takovou kliku, že kdyby si koupili trpaslíka, tak jim do rána vyroste a ještě jim umyje auto!.......... CHYBA VE FILMU - Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová, za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, tak na výtahových dveřích je číslice 4. Ale v prvním díle se stěhovali do 10 patra. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Oproti "jedničce" slabota. Peterka sice opět super, ale té komunální satiry je tentokrát trochu moc a ani děj již není tak napěchovaný gagy jako v Zítra to roztočíme... Další vadou na kráse je přeobsazení starého Nováka. Ač mám pana Sováka hodně rád, tak tady je jeho pojetí maloměšťáckého dědka mnohem nudnější a unilejší než jak ho pojal pan Kopecký o pár let dříve. Výborná je naopak kapela od Dáši Veškrnové, která je přímo napěchovaná stylovými týpky ... I když v tom cítím trapnou narážku na tehdejší underground a novou vlnu (byli jsme u ňáký komise a ty nám řekli, že neumíme hrát). ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že spousta českých filmů je zde dost nadhodnocována. Dá se to pochopit, když to hodnotí češi. Já jsem ale nezaujatej divák a je mi jedno odkud daný filmy je. Když pobaví a má kvalitu, tak ať je třeba z Nigérie. Nicméně u tohoto pokračování se shodnu s většinou. To je fakt slabota a nějak se ani nedivím panu Kopeckému, že v tom hrát nechtěl. Nuda, hrozný plky, tetička z Ameriky. To nemohl spasit ani Jiří Sovák. 40% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Natáčelo se v Praze a v obci Karlštejn. (M.B)
  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)

Reklama

Reklama