Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Já bych se zdejší kritikou příliš nesouhlasila. Skvělá variace na chamtivost společnosti ve velice veselém /socialistickém/ balení. Hezká ukázka toho, jak to tady třeba kdysi fungovalo. Navíc pan Filipovský mi připomněl de Funese a došlo mi, že přesně takový charakter má spousta jeho francouzských komedií. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další retro recenze na film, který jsem léta neviděl - tentokrát jsem je viděl v krátkém sledu za sebou, tak mohu soudit - kde si jednička vystačila se lstmi, občasným drobným ničením majetku, ale ničím velkým, tak dvojka to otočí až na jedenáctku - lekce angličtiny: scam (n) - podvod, bouda. Tetička scamuje rodinu. Rodina scamuje sousedy. Sousedi scamují půlku republiky Nováků, až potom scamují i jejich potomci. Asi jediný druh podvodu, který se tomu tentokrát vyhnul, je podvádění ve vztahu. Podvádí se pochopitelně i v práci, ať už jde o "strašidýlka" nebo tyče. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako u předchozího dílu. A závěrečné poučení? Kdo nekrade, okrádá rodinu. Veselý to vzkaz pro diváky. ()

Reklama

McIron 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, ani změna Kopecký/Sovák nevadí, protože oba patří do herecké extraligy a každý dal svému Novákovi jiný šmrnc. Dobrá Májová, která po letech skutečně odjela do Ameriky a provdala se tam (mnoho let po natočení této komedie), nedávno bohužel zemřela. Fascinující minikreace bývalého ministra kultury Slávka Jandáka a Jana Krause coby dvou zaplacených výrostků... ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi tento film líbil více než "jednička", s postupem času jsem však změnila názor. Ono dělat tzv. "dvojky", tedy pokračování předchozích úspěšných filmů, je nebezpečné. Divák se totiž nevyhne srovnávání... A to se stalo i v tomto případě. Příběh je nevšední, avšak trochu komplikovaný, chybí mu lehkost i atmosféra předchozího filmu. Co se mně osobně nelíbilo, to byla absence Miloše Kopeckého, který si tu roli ještě klidně mohl "střihnout" - v té době totiž ještě nejenže žil, ale i točil. Čímž nechci nijak snižovat komediální talent Jiřího Sováka... Ale Kopecký je jen jeden. Nemyslím si, že se tento film vyloženě nepovedl, jen je to trochu slabší odvar. 60% ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)
  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)
  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)

Reklama

Reklama