Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé, kdy jsem měl lepší pocit z traileru než z filmu. To že jde už o ohrané téma je bez diskuzí...ale přesto se z tohoto filmu dalo vymáčknout mnohem víc. Mám rád když si film pohraje s emocemi diváka. Ale tady se nevystřídala ani jedna z emocí. Spíše jen pokukování po hodinách, kdy to úmorné natahování skončí. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Všichni od začátku už víme jak to dopadne, nebo se modlíme, aby to tak nedopadlo, a komu to nedošlo tak je naštvanej. Hraje moc okatě na city. Je to až najivní. Velmi čitelný příběh. Pokud chcete dostat depku, nebo cinici se chtějí zasmát, romanticky zdrcené duše si chtějí zaplakat, tak prosím. Stopáž je poměrně dlouhá. Radší se kouknu na dokument o druhé světové. ()

Reklama

peproch 

všechny recenze uživatele

Když atraktivní Hilary změní život, nalezne v osobě nemocného Victora nejen inspirativního mladíka, ale i potížistu, který se rozhodne vmanipulovat se a ji do romantického svého umírání, čemuž ale ona odmítne trpně sekundovat a .... konec je  neurčitý, rozhodne se Viktor vážně léčit, má šanci se uzdravit nebo .... Chvílemi jsem u filmu usínala, což je moje chyba, protože jsem jaksi nedokázala najít jakékoli osobní souznění s postavami, byly mi lhostejné. Moje škoda. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Domácí úkol splněn. Dostatečně dojemný scénář, dobré herecké obsazení a pěkná lokalita. To vše osladit intelektuálským tlachání o umění, pár svůdných scén a nezapomenutelné oblékání kalhotek a máme tu povedený film. Jak říkám, domácí úkol splněn. Úplně je cítit to odšktávání splněných úkolů. Slzy, dojetí, romantika, erotika, poučení, sebeobětování, naděje..... Hotovo. Teď se jen zamyslet, proč divák cítí to tlačení na pilu. Příště více lehkosti a méně Klimta. Ty věčné záběry na nahou zrzavou krásku už byly opravdu moc. Ještě, kdyby to byla Julia, ale takhle.... Na druhou stranu, Campbell Scott je opravdu věrohodný a příběh opravdu natolik silný, že se na opakování v TV vždy ráda podívám, jen přepínám to přehnané předvádění rozdílných světů hlavního páru (nóbl restaurace versus disco bar). A pokaždé si v duchu přidávám epilog, ten mi k dovršení příběhu rozhodně chybí. A v každém období života je ten dovětek jiný. Nejčastěji si tento pár užije ještě krásných 5 let, než Victor zemře. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hillary O'Neilová (Julie Roberts) je mladá slečna, která si s ničím nedělá velké starosti, přišla o práci, tak co, najde si jinou. V novinách najde inzerát, že bohatý pán Geddes hledá pečovatelku pro svého syna Victora (ten je asi ve věku Hillary, žádný dítě). Ač Hillary nemá s touto prací zkušenosti, je mladým Victorem nakonec přijata (patrně pro své dlouhé nohy :) ). Ale sama zjišťuje, že tato práce nebude vůbec jednoduchá, protože Victor umírá na rakovinu a prodělává aktivní fázi chemoterapie. Sice se zdá, že s Hillarynou pomocí (a nakonec i láskou) nemoc porazí, ale smrt si nevybírá ... Přijde mi, že Julie Robertsová měla na konci devasátých let jenom jednu pózu. Ať vezmu kterýkoliv její film z tohoto období (Steel Magnolias, Pretty Woman, Sleeping with Enemy, Pelican Brief), tak ačkoliv je každý naprosto o úplně jiném, Julie je ve všech naprosto stejná. Stejné pózy, gesta, výraz laciné děvky. Možná je to tím, že jsem většinu těchto filmů viděl v krátkém období, ale musím říct, že mi to začíná lézt krkem. I když Zemřít mladý určitě není špatný film, a Campbell Scott dal do své role všechno, nedám víc než dvě hvězdičky. Možná časem, až se odprostím od "přerobertsování" tak to přehodnotím... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama