Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera si vyšel Dominic Sena s Nicolasem Cagem na pivo a probírali jejich další projekt. ,,Co maj lidi rádi?" ptal se režisér po pár kouscích Budweiseru. ,,Ženský," zadul Cage a praštil se pěstí do hrudi při pohledu na krásnou servírku. ,,Dobrej nápad. Obsadíme tam nějakou babu. Nemusí nic hrát. Hlavně že bude dobře vypadat. Co maj lidi rádi dál?" doufal režisér, že z opilého herce ještě něco vytáhne. ,,Auto," zabékal Nicolas. ,,Jasně. Baby a auta," zajásal Sena. ,,Ale ne. Moje auto. Chci jet domů." Opilá dvojice tedy nasedla to Nickova luxusního vozu a vydala se domů, jenže po cestě je zastavila policejní hlídka a dala jim dýchnout. Oba si tak ještě uvědomili, že lidé nemají rádi policii a remake Halickiho Gone in 60 Seconds byl na světe. A co tedy snímek nabízí? No pěkné baby a krásná auta. Nic víc toho nehledejte. Příběh je totiž neskonale tupý a lineární. Takže film láká spíše na pozlátko v podobě hvězdných jmen, které tu ovšem nemají moc co hrát, ale takový nemluva Vinnieho Jonese mě potěšil. Dále film nabízí hezky natočenou přefiltrovanou akci, která je celkem slušně sestříhaná a to je asi tak všechno. Na nudný večer a jedno podívání ideální. Nic víc od toho nečekejte. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobně jako "Rychle a zběsile", "60 sekund" mě nezasáhlo. Koukal jsem na to vlastně kvůli Nicolasu Cageovi, Angeline a autům. Nicolas Cage nic extra, Angelina má málo prostoru (sice není bůhvíjaká herečka, ale slušelo jí to), ale ty auta za to stály. I když ty celý film nedokážou utáhnout, protože scénář je hloupý až praští. Ale jo, dá se to. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejblonďatější letní film roku 2000 nabízí, jak se na klasický letní blockbuster sluší, oddechovou zábavu bez velkého přemýšlení. Scénář je sice prostý jako bulharská striptérka, ale svižná videoklipová režie, chytlavý soundtrack (Moby, Apollo 440, Chemical Brothers) a sympatický Nicolas Cage drží film nad průměrem a jsou zárukou 117 minut slušné popcornové zábavy, která neurazí. Takhle nějak by možná vypadalo "Ocean´s Eleven", kdyby ho natočil Michael Bay:-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se asi tak dá stihnout za 60 sekund. Nicolas Cage za tento časový interval ukradne luxusní auto a je v tahu. I s Angelinou Jolie v netradiční blond hřívě. Dobrá herecká sebranka a to je všechno. Na takový film je to žalostně málo, zvláště když se Nicolas Cage, v té době ještě megahvězdný, občas tváří do kamery stylem "v čem to zase hraji". Ten film je opravdu nedívatelný. Za celou dobu v něm není jediný povedený okamžik, nebo něco, co by mně utkvělo v paměti. Scénář je smetená snůška blbosti do jednoho ranku, ze kterého Dominic Sena cosi tahá, ale trumfy to nejsou. Tváří se to děsně akčně, ale jestli jeden skok auta přes druhé měl být vrcholem filmu, tak na mě to nezabralo. Už asi od půlky jsem si moc přál konec. Tak hrozně mě to nebavilo. Nuda, blbě natočené, hrozně zahrané, o ničem. Nechápu, jak někdo tohle může pochválit. Zastaralé a schematické to bylo už v době vzniku. A taky se podepsal na tom fakt, že auta v oblibě nemám. Hvězdička za stylovou Angelinu Jolie. 10% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už hóódně dávno neplatí, že film s Nicem Cagem rovná se dobrý film, a už také téměř vyčpěly ty časy, kdy byly podobné, poctivě natočené akční nářezy daleko populárnější než romantický párek "exbradavických" upírů. 60 sekund má jednak tu výhodu, že se stále řadí do zlaté éry Cageovy filmografie, a jednak se může chlubit opravdu poctivým, maximálně přímočarým a neméně zábavným zpracováním, kterým rejža v podstatě dostál svému závodnickému příjmení. To pak filmu každý rád odpustí i to, že dělá národní hrdiny ze zlodějů drahých aut a že chatrný scénář je naprosto bez emocí a bohužel i bez větší nadsázky. A navíc je tu ještě Angelina Jolie, která je i s netradičním severským účesem tak moc sexy, že kvalitnější palivo si pro jízdu podobného ražení ani vybrat nelze. Pro mě lepší než přestylizovaná jednička Rychle a zběsile.. 75% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Ačkoliv byl film velkým kinohitem a jedním z nejúspěšnějších fimů roku, překvapivě ještě vyšších zisků se dočkal v prodeji na DVD, kde se ve své době zařadil mezi nejziskovější filmy historie. (Edgerton)
  • Před začátkem honičky jsou protagonisté v Minivanu. Pak se ocitnou ve staré Chevelle. (Ahurmen)
  • Showroom, ve kterém se nachází stříbrné Porsche 911/996, je ve skutečnosti na rohu ulic Camden Avenue a Santa Monica Boulevard. (pajabobika)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama