Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil presne splnuje pravidla druhejch dilu. Vic zaporaku, vic trikovejch scen, vic akce, proste jeste velkolepejsi podivana. Jenze cim je tohle pokracovani vyjimecny, je to, ze tu je i vic humoru a tudiz vetsi zabava. Na druhou stranu tu uz ale chybi atmosfera prvniho dilu. Sestava z prvniho dilu zustala, coz je dobre a dostal vic prostoru John Hannah, kterej spolu s Freddie Boathem je hlavni zdroj ruznejch vtipku. Taky tu ma Brendan vic hlasek a za partaka dostal slusnyho Oded Fehra. Jedinej problem filmu je zaporak. The Rock neni nejak zvlast dobrej herec, ale to by nevadilo. Problem je v tom, ze kdyz se na zaver vynori jako Kral Skorpion, pusobi spis k smichu, navic ma hlavu jak z gumy. Az na tenhle detail to je ale opet vyborna zabavna jizda, ktera sice neprekonava prvni di, ale je zhruba na stejne urovni. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je slabší kousek. Jaksi vyprchalo pomyslné kouzlo jedničky a zbyl jen hodně průměrný akční kousek. Propojení dvou postav Imhotepa a Krále škorpiona mě moc nezaujal. Ani ty komické pasáže už nebyly tak humorné a navíc tady zemřela Eve. Alespoň že ta hudba se dala poslouchat. Bohužel zbytečně dlouhý děj ubýjí často ke spánku. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už tak dobře nefunguje. Přesně v duchu všech pokračování se to snaží nabídnout víc akce, víc vtipů a vůbec tak nějak víc všeho. Navíc podle některých prvků se zdá, že zde už tvůrci přešli od dobrodružného žánru do žánru fantasy, ale už to holt tak dobře nešlape a člověk se neubrání dojmu, že se dívá na recyklovanou jedničku, akorát o něco víc přehnanou. Ale ok abych jenom nepíčoval, tak před sesunem Stephena Sommerse do totálních bažin je to ještě slušný počin. Hudební doprovod působí na jedničku a tak se dá snad i odpustit, že to jinak není nic jiného než pokus prostě vydojit z toho nápadu další prachy po úspěchu prvního dílu.55% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mumie i s pokračováním je jen prázdná a nepovedená kopie Indiana Jonese. Slaboduchý děj asi nemá smysl ani kritizovat, těžiště filmu by asi mělo stát na akcích a humoru. Akce jsou absolutně nepřekvapivé, nezajímavé a dopředu čitelné. Humor je trapný, až běda.Film je tak jen tuctový akční konstrukt, posazený do kulis atraktivního Egypta, na jehož atmosféře jen parazituje. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Keď režisér hľadal nového akčného hrdinu pre svoj film, našiel ho v populárnej Svetovej wrestlingovej federácii (WWF). A jeho objav bol práve Dwayne ''The Rock'' Johnson (král Škorpión). (ČSFD)
  • Ardeth (Oded Fehr) má na začátku filmu zbraň M1928 Thompson ráže .45 ACP. Lock-Nah (Adewale Akinnuoye-Agbaje) pak používá zbraně Lee-Enfield No.1 Mk.III ráže .303 British a Mauser C96 ráže 7.63x25mm Mauser. (dc125)
  • Had, kterým ohrožuje Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez) nejdříve Jonathana (John Hannah) a poté Ricka (Brendan Fraser), není zmije - podle vzhledu je to kobra stepní (walterinnesia aegyptia), plaz dorůstající délky až 130 cm a vážící téměř kilogram. Patří do čeledi korálovcovitých. (Robbi)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama