Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (814)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mumii můžu bez ostychu označit za jeden ze stěžejních filmů svého dětství, a proto se jeho kouzlo pokusím vystihnout co možná nejjednodušeji: Neohrožený a sympatický hrdina Brendan Fraser, fakt hustej a děsivej záporák v podání Arnolda Voslooa plus spousta skvělých hlášek a hromada chytlavé a dynamické akce-) Aneb jak málo stačí dětem ke štěstí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělé popcornové dobrodružství míchající napětí (místo je to skutečně dost hororové) s humorem (především výstupy Johna Hannaha). Film je důstojným nástupcem snímků o Indiana Jonesovi. Navíc je tu opět hodně příležitostí pro trikaře a na to já se dívám moc rád (ať žije ILM!). Film má spád, skvělé herce a výbornou akční hudbu Jerryho Goldsmithe ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U všech faraonů. Dívenko, snesu žáby, kobylky, brouky, cokoliv kromě vás." Tak to já bych na egyptoložku Evelyn určitě nebyl tak zlý. Ona je sice trošku nemehlo, ale poměrně sympatické. Přesto by mě k návštěvě faraonovy hrobky nepřesvědčila. Není to proto, že bych měl nějaký nepřekonatelný odpor k bohatství, ale nemám zájem o setkání se zafačovaným nájemníkem. Ono to setkání sice nebylo vyloženě špatné, přednosti ani zadnosti Anuk-Su Namun nejevily žádnou známku chyby, dokonce i nějaký ten vtípek jsem při něm zaslechl, ale z nějakého mimořádně záhadného důvodu jsem se při tom zběsilém pobíhání nijak zvlášť nebavil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábavná záležitost, úspěšně resuscituící mytologii starověkého Egypta (to je moje), která má jednak dobré herce (Fraser je "cool", Weisz krásná, Hannah jako komická figurka funguje dobře, Vosloo hraje Imhotepa skvěle) a pak taky hodně dobrou akci, vcelku originální nápady a hudbu. Nadprůměrný dobrodružný film, který pobaví i po více zhlédnutí. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

I po mnoha letehc tnehle dobrodružný filmík neztrácí nic ze své zábavnosti. Naprosto jednoduchoučký příběh, ale velmi solidní atmosféra, povedená hudba, maximálně zábavné charktery, výborné obsazení hlavních i vedlejších rolí, Rachel Weisz Brendan Fraser mají tu správné napětí mezi sebou. Triky jsou naprosto v poho, já marně přemýšlím, který dobrodružný film let devadesátých překonal v trvanlivosti Mumii. Je to tak hezky starosvětské a retro. Škoda, že Sommers později už nebyl schopen přijít s něčím vyloženě dobrým. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Brendan Fraser (Rick O'Connell) skoro umrel pri natáčaní scény, kde ho mali obesiť, pretože slučka okolo krku mu bola až príliš tesná. (jandomi10)
  • Členové osobní gardy faraona měli být původně potetovaní po celém těle, ale režisér Stephen Sommers to nakonec zavrhl s tím, že herecký představitel Ardetha Baye Oded Fehr je příliš pohledný na to, aby byl "celý schovaný za tetováním". (Morien)
  • V pasáži v baru, kde Rick (Brendan Fraser) mluví s Američany předtím, než se voda změní v krev, je možné vidět ruku asistenta režiséra, který právě kontroluje čas na hodinkách. (Duoscop)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama