Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

klerik 

všechny recenze uživatele

To čo nám ukázal Spielberg v ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA a Scott v ČIERNY JASTRAB ZOSRELENÝ a Moore v ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU nám servírujú aj tu. Nekompromisný boj snímaný pobehujúcou kamerou má značné grády až človeka zamrzí, že ide "len" o pokračovanie (upgrade resp. downgrade) slávneho BR. Sympatické však je, že tvorcovia vedia, s čím pracujú a okamžite sa púšťajú do akcie. A vôbec im nevadí, že majú cez štyridsať študentov - dokážu ich totiž likvidovať po tuctoch a sympaťáci a drsňáci to schytávajú medzi prvými. Postupne však musí tempo zľaviť a opäť sa ukáže jednoduchosť a recyklovanosť - tvorcovia to tentoraz maskujú posolstvom, politikou a kritikou nášho sveta. Japonci dokážu z akčného bijáku umiesiť takmer filozofický a takmer poetický film. BR II stojí za pozretie už len preto, že ktokoľvek iný by ho natočil oveľa horšie... ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem cosi cekal a to byla fatalita jako dat masinfirovi ridit repuliku. Podobnou smesku "ynteligentnich" dialogu o zivotnich hodnotach, rodicich, nesmrtelnosti aby opravdu clovek pohledal, kdyz k tomu pridate jeste spoustu leticich kulek a lacinych vybuchu dostanete vysledek, za ktery by se nemusel stydet ani UWE.... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu se skoro úplně vytratilo, a to je asi největším mínusem tohoto pokračování. Původní myšlenka psychologického nátlaku na nevinné studenty, kteří pod tíhou okolností jsou nuceni bojovat a zabíjet se mezi sebou vyšuměla do prázdna. Tehdy se roztomilé dívky změnily v krvežíznivé bestie, které neznali slitování a z třídních šprtů vrahové drsňáků. Tentokrát šlo jen o samé střílení, výbuchy, nepřehledné umírání studentů, které jste ani pořádně nerozeznali a mnohdy neumírali po jednom, ale ve skupinách. Další blbostí jsou obojky z výbušninou. Zatímco v jedničce byly spíše na lokalizování jejich pozic, tady se stali nejčastějším způsobem smrti. Nevím na co tam tedy ty děcka posílali, když vybuchovali jeden za druhým jen proto, že byli z někým napojení. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

OK, film plný hrdinských činů, hrdinských proslovů umírajících, hrdinských činů umírajících hrdinů a když se to spojí dohromady vznikne spousta mrtvých školáků a vojáků... Po šokující a úžasné jedničce, přichází občas hloupé, ale důstojné pokračování, které není jen laciným odvarem prvního dílu. Je zde spousta inovací a novinek. Na druhou stranu, je to dobře nebo špatně? Nechť každý posoudí sám. Ale už jen kvůli tomu nehoráznému masakru, který by v Americe rozhodně cenzurou neprošel, je to snímek hodný pozornosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama