Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Teda. Ja naozaj čumím. BR 2 by mohol poslúžiť každému ako dôkaz toho, že sračkové pokračovania sa netočia len v USA. Jednotka je výborným filmom a na pokračovanie som bol dosť zvedavý. Je známe, že Kinji Fukasaku zomrel tesne po začiatku nakrúcania dvojky a kormidlo po ňom prebral jeho syn Kenta, ktorý film dokončil aj kvôli pamiatke svojho otca. A že mu teda vysekol sakra čudnú poctu! Prvý BR vychádzal z knihy, zatiaľ čo pokračovanie vychádza len z prvého filmu. Dochádza k zmene pravidiel BR, čo by sa aj dalo pochopiť, pretože inak by de facto išlo len o druhú variáciu na tú istú tému. Ale toto...Zmeniť celý systém BR na vojenskú výpravu študentov za jedným teroristom (preživší chalan z jednotky) je nápad, ktorý filmu vytvára také neskutočné diery (čo diery- kaňony) v logike, že zostáva rozum stáť nad tým prečo sa tvorcovia vydali touto cestou. Film je o dosť inak ladený ako jednotka a zjavne ašpiruje o nejaké hlboké myšlienkové posolstvo. To by ani nebolo na škodu, keby myšlienky neboli podávané formou, z ktorej človeku len zostane visieť gamba. Máte radi prehnaný pátos? Ak áno, tak sa pripravte na jeho poriadne štedrú dávku, pretože ten tu tryská na všetky strany s takou intenzitou, že Pearl Harbor vedľa BR 2 vyzerá ako civilný, komorný film. Ja viem, že Aziati majú tendenciu podávať emócie niekedy o dosť explicitnejšie ako my, ale toto už je ozaj príliš. Hlboké filozofické úvahy bojujúcich študentov vyzerajú asi takto- hrá dramatická, sentimentálna hudba, študáci sedia v rozstrieľanej budove, jeden si zapáli svoje prvé žváro a jedna dievčina to okomentuje: "Vidíte? To je jeho prvá cigareta. Toľko toho máme pred sebou. A my tu bojujeme. Prečo vlastne?" Videl som už cca 30 ázijských filmov, ale takýto šialený a blbo podaný pátos som nevidel ani v jednom z nich. Wow. A herci tomu všetkému len dodávajú zhnitú čerešničku na poriadne smradľavej torte. Všetci prehrávajú tak neskutočne šialeným spôsobom, že je skrátka nemožné si ich predstaviť ako reálne charaktery. To platí obzvlášť pre učiteľa a hlavného bloňdáka, ktorí sú tak šialene zlí, že vedľa nich vyzerá Van Damme ako Al Pacino. Skutočne som už videl všelijaké výkony v ázijskych filmoch, ale toto bola fakt sila. Body film tiež stráca aj za príbeh, ktorý v podstate funguje ako taký náborový magazín pre perspektívneho teroristu. Film vyznieva dosť protiamericky (čo mi je jedno), ale ten záber s padajúcimi "dvojičkami" si už páni tvorcovia naozaj mohli odpustiť. Skrátka a dobre- všetci k teroristom, lebo sú to správni chlapíci bojujúci čestne ako levy za svoje vznešené ideály. No dobre...Za čo tie dve hviezdičky? Za celkom slušnú výpravu, bojové scény (ktoré však vykrádajú všetko možné- Vojakom Ryanom počnúc a Skalou končiac) a...do riti, to je vlastne všetko. Dám tam len jednu a seriem na to. Exemplárne spackaný film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního dílu se skoro úplně vytratilo, a to je asi největším mínusem tohoto pokračování. Původní myšlenka psychologického nátlaku na nevinné studenty, kteří pod tíhou okolností jsou nuceni bojovat a zabíjet se mezi sebou vyšuměla do prázdna. Tehdy se roztomilé dívky změnily v krvežíznivé bestie, které neznali slitování a z třídních šprtů vrahové drsňáků. Tentokrát šlo jen o samé střílení, výbuchy, nepřehledné umírání studentů, které jste ani pořádně nerozeznali a mnohdy neumírali po jednom, ale ve skupinách. Další blbostí jsou obojky z výbušninou. Zatímco v jedničce byly spíše na lokalizování jejich pozic, tady se stali nejčastějším způsobem smrti. Nevím na co tam tedy ty děcka posílali, když vybuchovali jeden za druhým jen proto, že byli z někým napojení. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Dvojka BR je vydařená akční řežba. Bohužel není tak dobrá jako jednička, ale rozhodně stojí za shlédnutí. První půlka je brutální smršť, druhá půlka je chvíleni trošinku ubrzděnější a nacpaná sentimentálními scénami. Akční scény jsou excelentní, jednoznačně inspirované Saving Private Ryan. Jsou krvavé, naprosto přehnané a brutální. Škoda, že tempo chvílemi upadá. Film je dosti protiamerický. Což ovšem nevadí, po takových hnusech jako je Patriot, nebo Den nezávislosti si člověk potřebuje spravit chuť. Tento antiamerikanismus ve filmu chvílemi ovšem přerůstá až ve zjevnou podporu terorismu. No ale je to jen film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nudné pasáže striedajú tie lepšie a akčné a takto stále dookola. Nie je to zlé, no už mi to nedalo toľko ako prvý diel, ktorý bol dosť originálny. Akcie je dosť, masakru a krvi taktiež nadmieru, dej plynie pomalšie a herci väčšinou za moc nestoja aj keď nie všetci. Pre niekoho zbytočné pokračovanie, ale inak mierne nadpriemerná zábava plná krvavých prestreliek a hláv oddelených od tela. Celkovo je to mierne sklamanie na porovnanie s jednotkou. 65% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama