Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

silentname 

všechny recenze uživatele

Popravde, keď sa Adam Sandler dostane do vážnejšej role, pôsobí na mňa ešte úprimnejšie a lepšie ako keď sa snaží robiť komédiu. A vďaka kvalitnému castingu, skvelému basketballu, dobrému srdcu a príjemnej atmosfére, ktorá z tohto filmu vyžaruje sa "Hustle" stáva jeden z mojich najobľúbenejších filmov s Adamom Sandlerom. Pravdou je, že posledné roky som už dávno nevidel ani Queen Latifah vo vážnejšej úlohe a musím povedať, že ako jeho manželka pôsobila rovnako skvele. A okrem toho tu máme Juancha Hernangomeza ako mladého talentovaného basketbalového hráča, ktorý ale potrebuje trošku poštuchnúť správnym smerom. Talent treba vylepšovať a treba sa zdokonaľovať. A tréningy v tomto filme vyzerajú výborne. Behy kopcom, driblovanie, hody cez koleso, koncentrácia na hru... všekto je tu obsiahnuté a pôsobí to skvele. Okrem toho je aj film preplnený veľkými menami zo sveta basketbalu, športové časti vyzerajú perfektne a najmä vzťahy medzi našimi hlavnými hrdinami sú veľmi dobre zachytené. Mám taký pocit, že Stanley vidí v Boovi tak trošku toho atletického syna, ktorého nikdy nemal. A to puto medzi nimi je veľmi dobre spracované. Ale to neznamená, že nepodporuje svoju dcéru vo svojom sne byť filmárkou. Celkovo láska k rodine je tu vidieť asi aj zo strany Boa aj Stanleyho. Obaja tomu filmu veľmi veľa dávajú. Pre mňa úprimne skvelý film, ktorý miestami ma aj prekvapil svojim smerovaním, hoci sa samozrejme dočkáme finále, ktoré by sme chceli vidieť. Sú tu určité aspekty, ktoré som vedel predvídať, no sú minimálne spracované na úrovni, ktorú musím na filme oceniť. Dávno ma Adam Sandler takto nepotešil. Naposledy to bolo asi v "Uncut Gems". Tak mu dávam na jeho herecké konto novú čiarku medzi dobrými filmami. Hodnotenie: A- ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Životní trefa je řemeslně slušně natočený sportovní film, který nenabízí nic nového a ničím vás nepřekvapí. Za zmínku stojí především Adam Sandler a jeho důstojný výkon při ztvárnění postaršího basketbalového skauta, který se snaží udělat hvězdu z jednoho talentovaného mladíka. Bohužel, Juancho Hernangomez je docela herecké dřevo, a i přes tu špetku sympatie si mě moc nezískal. Celé je to jedno velké klišé a podobných filmů se ročně točí několik, ale koukat se na to dá a fanoušky basketbalu rozhodně potěší camea slavných hráčů. 6/10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandlera moc nemusím, ale pokiaľ hra v niečom zaujímavom, nemám s nim problém, no a tento film zaujímavý je. Príbehom je to taká klasika, ktorá tu už bola niekoľko krát. Hlavný hrdina, ktorý nepatri medzi výberovú smotánku, to nakoniec všetkým natrie a vypracuje sa medzi elitu. Keď máte sympatické postavy ľahko sa im fandi a toto je presne ten typ filmu, kde sú všetky klasické športove prvky zakompované do filmu. Takže nechýbajú víťazstva aj prehry, tréning v štýle Rockyho, či odlúčená rodina, ktorá dodá filmu trošku emócii. Taktiež aj humor sa podaril a nie je to zbytočne prehnané. V žánri píšu, že je to komédia, ale viac menej sa jedna o seriózny film. Keď to zhrniem bavilo ma to, sú tu sympatické postavy, ľahko sa s nimi divák stotožni, funguje vtipná aj dramatická stránka a je to pekne natočene. Ak by som bol fanúšik basketbalu, bavilo by ma to možno viac, no ja radšej hokej. V dnešnej komixovej dobe prijemný film a dobra športová oddychovka, ktorú odporúčam. 75% - 4* ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler podruhé výrazněji vystoupil ze svého komediálního standardu a opět prokazuje, že se ani v dramatickém herectví neztratí a dokáže v klidu nést celý film na svých bedrech. Hustle není nijak objevný, nenabízí bůhví jaké emoční drama, ale je to dobře zpracovaný sportovní film se vším potřebným. Ukazuje nám prostředí amerického basketbalu, prostředí skautingu a zároveň jaké neblahé efekty tato práce má, a jaké odříkání obnáší. Vše ale působí sympaticky, i když scénář hází hlavnímu představiteli klacky pod nohy, vždy se má na koho spolehnout. Sportovní fanoušky jistě potěší spousta známých jmen, a i když film nepřináší do žánru nic moc nového, a jede víceméně v zajetých kolejích, rozhodně nenudí a dokáže si vybudovat příjemnou atmosféru, a navíc rychle uteče. Pravděpodobně ho za týden zapomenete, ale mix emocí, velkého srdce a příjemně působících herců vás slušně zabaví. 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička a neherecká příležitost pro všechny ty „hvězdy“ National Black Association, na něž už nezbyl animák ani v novém Spejsdžemu, o zakřiknutém talentovaném venstraníkovi, který pořádně potrénuje a vynikne, tentokrát snad v tom nejnudnějším od dob vynálezu kolektivních sportů. Tedy možná těsně po curlingu a vodním pólu. Ve sportu, který se stal ve Spojených sráčích nechutným pseudoprivilegovaným ZOO a nástrojem vykořisťování, ponižování a zneužívání talentovaných astrofyziků z BLM zkurvenými rasistickým bílými hubami, jež tyjí na jejich úkor a jejich prostřednictvím vnucují méně talentovaným ghettovým bratrům, co nedostali rovnou šanci prodriblovat se tím tolik xenofobním a segregačním školstvím třeba až k maturitě, a slaboduchým bílým raperům hnusné, nevkusné a nepraktické homotenisky, ve kterých se jim zapařují a mykotizují nohy. Šablonovitá, tisíckrát viděná inkluzní telelimonádička, ovšem vcelku průměrně zábavná, a kupříkladu mnohem záživnější než to Bradovo dvouhodinové statistické flusání do kelímku, s překvapivě sympatickým a výjimečně netrapkujícím Pískařem v roli mámtovpičistického lovce mouřenínů a bílých mutantů s růstovými poruchami, zkoušeného a zklamaného životem zejména proto, že má doma odpornou stokilovou, ale zato řádně emancipovanou čokomachnu. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)
  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)
  • Představitel Boa (Juancho Hernangomez) byl v době vydání filmu profesionálním španělským basketbalistou hrajícím za národní tým a za Utah Jazz. V NBA oblékal dres dalších 4 týmů (Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, San Antonio Spurs). (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama