Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Gemini 

všechny recenze uživatele

...a s ní všichni staří známí, opět v super formě. Prolínaček do starověkého Egypta je víc a konečně vám docvakne, proč Imhotep tak jel po Rachel Weisz. Patricia Velasquez je jako převtělení Anck-Su Namon k nakousnutí. Ale co je hlavní - Mumie 2 přináší novou postavu - geroje a bijce Scorpion Kinga (asi nejsympatičtější wrestler současnosti, Rock), kvůli kterému se to vlastně celé semele :) A zase je na co se dívat, obzvlášť Anubisovo vojsko je super. Černí šejkové jsou zpátky také, a hlavně díky nim se dočkáte opravdu gigantické bojové scény (takový předobraz Helmova Žlebu:). A hudbu spáchal Alan Silvestri, takže je i co poslouchat... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. The Legend Of The Scorpion King ,2. Scorpion Shoes ,3. Imhotep Unearthed ,4. Just A Oasis ,5. Bracelet Awakens ,6. Evy Kidnapped ,7. Rick's Tattoo ,8. Imhotep Reborn ,9. My First Bus Ride ,10. The Mushy Part ,11. A Gift And A Curse ,12. Medjai Commanders ,13. Evy Remembers ,14. Sandcastles ,15. We're In Trouble ,16. Pygmy Attach ,17. Come Back Evy ,18. The Mummy Returns ,19. Forever May Not Be Long Enough, ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ono už se ani nedá říct, že by se Sommers utrhl ze řetězů, prostě natočil svůj další film, on už dlouho žádné řetězy neřeší. Jenže na rozdíl od mnoha jiných megalomanských kolegů, já Sommersovu ztrátu soudnosti beru, já se při ní bavím, já si jí dokonce užívám. A až na chvílema skutečně nedotažené efekty můžu jen vyzdvihovat klady, jako stejné herecké obsazení z jedničky, celková propojenost s jedničkou, snesitelnost detské postavy, hudba, lokace, příběh kolem Krále Škorpióna, neustálá a veloklepá akce apod. Stejně jako u Van Helsinga nebo Ligy Výjimečných můžu konstatovat, že tohle je akční dobrodružný výplach dle mého gusta! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrodružného filmu s určitou dávkou humoru až parodickým nádechem je jen dobrodružná rodinná ptákovina (zřejmě kvůli rozšíření o jednoho člena rodiny), ale spíše pro ty trochu odrostlejší (nikoli jako Lovci pokladů ani v horším případě Cesta do středu země). Příběh je doslova boj o život, což ten film zachraňuje a je to důvod, proč ho můžu označit za 'decentní'. Třetí díl už si po těch letech vůbec nepamatuju. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Scéna, v níž se kurátorův tým snaží vykopat Imhotepa (Arnold Vosloo), byla natáčena v pískovém dole v Anglii, nedaleko Londýna. Dále probíhalo natáčení v Egyptě, Maroku, Jordánsku, v dalších lokacích Anglie a v anglických filmových studiích. Natáčelo se od 1. května do 29. září 2000. (ondradvori)
  • Ardeth Bay (Oded Fehr) bojuje s Lock-Nahem (Adewale Akinnuoye-Agbaje) v O'Connellově sídle a ten ho sekne do levého ramene. Při následných záběrech v muzeu ale šrám na jeho těle několikrát chybí. (Robbi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. dubna 2001 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama