Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděla původní dokumentární seriál, asi by se mi to líbilo víc. Většina seriálu je bohužel jen téměř dokonalou kopií původního dokumentu, postavy zde však často působí jen jako blbá parodie na skutečné osoby. Tomu, kdo viděl původní francouzský dokument bude tenhle seriál asi připadat tak trochu zbytečný. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo šanci na to stát se kultovním počinem na seriálovém poli! První polovina série je totiž za mě parádní záležitostí, opravdu některé díly za mě naprosto bezchybné. Po stránce herecké zde zejména exceluje Colin Firth, nikdy bych si netipl, že s takovou bravurou dokáže zahrát podivína. I ostatní zde rozehráli mistrovské představení, od takové Toni Collete jsem popravdě ani nic jiného nečekal. Strašně mě zaujalo netradiční pojetí příběhu, kdy si pořád říkáte, jestli hlavní postava doopravdy svou manželku zavraždila, nebo to vše byla jen smutná nehoda. V druhé půlce jsem se těšil na postupné odkrytí všech karet, ale Schodiště se do sebe začalo dost zamotávat. Namixovalo se dohromady  několik časových rovin, ztratilo to svůj nekompromisní tah na branku a celkově se z toho stala průměrná podívaná. Pořád sice čtyři hvězdy, ale za ten konec to musím označit jako mírné zklamání. Za mě dávám 7/10 ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Campos mě po Ďáblovi opět pohltil aby mě ale pro tentokrát totálně sejmul... a to v negativním slova smyslu. Schodiště je s přehledem natočená, slušně zahraná a s chutí zrealizovaná minisérie kterou jsem do páté Epizody uznával jako další Antoniovu trefu. Poslední tři epizody ale poslali celý projekt tak neskutečně do hajzlu a zlikvidovalo veškeré divácké čekání na finální katarzi a bohužel i finální dojem. Škoda ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kriminální drama, které ze začátku nadchne a na konci nudí..... 8 dílů mohlo být zkráceno na 4 až 6 dílů.... Toni je úžasná, Binoche bych nepoznal a vůbec mi tam neseděla.... Nejhorší je, že člověk opravdu neví, jak to doopravdy bylo, různé verze smrti byly všechny věrohodné a dobře vysvětleny. Jediné co jsem nepochopil, proč je žena (manželka, dokumentaristka) s chlapem, který rád kouří ptáky a tají svojí sexualitu..... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Schodiště mě zpočátku neskutečně chytlo až jsem byl téměř šokován jakou to mělo hloubku. Jenže od třetího dílu se to umírnilo, což by mi ani tak nevadilo, ale od druhé poloviny této minisérie to začalo být neskutečně nudné bez žádného náboje, takže mi bylo poté jedno jak  dopadne závěr, který dopadl tak nějak otevřeně či co …. Ale tak, to jsem v rámci skutečných událostí byl schopen pochopit, ale asi z toho mělo být jen 6 epizod a to kratších a ne 8 hodinových, nevím. Takže mě mrzí že to začalo díl od dílu upadat, první dva díly byly excelentní, vžil jsem se do postav a ocenil jsem reálné a drsné scény, kdy ta žena hlavního herce spadla na schodišti a v krvavé mase své krve brutálně zemřela. No, téma se poté začne ubírat bisexuální stránkou ústřední postavy, sem tam se objeví gayové a konkrétní scény, které se mi příčily, ale ok. Ale což o to, začalo to být poté dost nudné. Seriál má tři dějové roviny. To, co se stalo před nehodou, přítomnost a nástřel budoucnosti. Ta třetí dějová osa mi přijde přebytečná a prostě navíc. No, k hercům. Nemám problém, Firth to zahrál výborně, ostatní též, ale holt má tato minisérie vysoce klesající tendenci od počtu dílů. Nevím, jestli to mám někomu doporučit, ale třeba se najde někdo, kdo nebude tolik kritický. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama