Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

Naby 

všechny recenze uživatele

Jako je to fakt hustý, dívat se na takhle strašně starej film v roce 2023! Ale přitom na kvalitě filmu to nic nemění. Je to vtipný, ale i zajímavý zároveň, taky strašně nadčasový. Současnost ve filmu je pro nás už sice taky retro, ale pořád je to zajímavé a dost zábavné. Ještě před 20-ti lety by byl úžas nad efekty, a jasná 5*, dnes už je to “jen” na 4,4*!! ()

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

3,5 *, úvodních 40 min. by potřebovalo zkrátit, pak už má film spád, je zábavnější, ani logika nějak netrpí, jsem spokojená. Je to příjemný, vtipný odpočinkový film. ()

Peky 

všechny recenze uživatele

Trilogie Návrat do budoucnosti je jako celek neuvěřitelně scenáristicky i režijně propracovaná, Zemeckis je frajer. Zamotaný děj odlehčuje spousta vtipných gagů a hlášek, skvělý soundtrack pak vše podtrhuje k naprosté dokonalosti. Zkrátka srdeční záležitost, díky které jsem si zamiloval téma cestování časem a časových paradoxů. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Neotřelá klasika a můj oblíbený kousek. Sci-fi film na kterém dodnes staví mnoho knížek, povídek, příběhů, filmů, seriálů... I když by se možná po všetečném pátrání dala najít chybka nebo dvě, celá trilogie stojí za to. Na to, že je film z 85., přináší vlastně dost aspektů, které moc filmů dodnes nepřekonalo. Ikonický Delorean spolu s Foxem a Lloydem je něco, co by měl každý fanoušek sci-fi alespoň 1x zažít. Škoda, že už to není kinová záležitost. ()

RPGman 

všechny recenze uživatele

Super sranda a příběh. Na konci jsem Foxovi tak fandil, že jsem se přistihl jak jsem nalepený na obrazovku. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé dílko. Dějová linie se v dalších dílech krásně zamotává, že člověk skoro nestíhá. Skvělí Fox a Lloyd. Celé je to ohromně zábavné a svěží a přitom s minimem efektů. ()

Bobeš14 

všechny recenze uživatele

Povedený začátek trilogie který ovšem já osobně nestavím na nejvišší stupínky filmového umění.Velké plus filmu je obsazení v čele s vynikajícím M.J.Foxem,Lloydem a také skvostným Crispinem Gloverem. ()

Bum 

všechny recenze uživatele

Srdcovka, geniální, perfektní, dokonalé, jeden z nejlepších filmů a určitě nejlepší komedie i sci-fi. 6 hvězdiček ()

alienable 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, já vůči tomuto filmu mám tak strašnou averzi, že mu dávám hvězdičkou "aby se neřeklo". Nesnášim Michaela J. Foxe a ještě víc se mi protiví tématika filmu, ostatně co očekávat od něčeho, co má v charakteristice napsáno film "rodinný"! ()

morrissey 

všechny recenze uživatele

tenhle film miluju , vlastně miluju celou trilogii, i když trojde dávám "jen" 4 ... nechávám se vždy unášet na vlně fantazie a sním o tom že mám delorean ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že návrat do budúcnosti ma neprekvapil. Bol iba presne taký skvelý ako som dúfal. Skvelá zápletka a potom ešte lepšie rozuzlenie. Veľká spústa fórikov a haluzí nielen skvelých Michaela J.Foxa a Christophera Lloyda ale aj ostatných. Film, ktorý sa fakt oplatí vidieť. ()

Maverick* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů který problesknu během reklamy a k původnímu filmu už se nevrátím a dokonce si pak vychutnám hned následující díly z DVD, čímž jsem schopen zabít celý víkend. Jednoduše návyková záležitost, kterou z ohledně Zemeckisovi práce hodnotím více než kultovního Gumpa. ()

BillyBob 

všechny recenze uživatele

Už od mládí na tom ujíždím. Skvěle napsané dobrodružství, které vás udrží v napětí. Skvělí a velmi dobře hrající, sympatičtí herci. Je skvělé jak je celá trilogie skvěle časově propojená, zvlášť ve druhém díle se mi to líbí. ()

DjLAky 

všechny recenze uživatele

Opravdu pro mne jeden z nejlepších filmových zážitků. Miluji fantasy založené na cestování časem, uvažovaní nad klišé času a řešení případných časových paradoxů jak ve filmu vyřčených, tak i nevšimnutých. Někdy jsou hodně viditelné, někdy méňe. (V tomto filmu snad nejzajímavější bylo ve II., když starý Biff v budoucnosti ukradl DeLorean, vrátil se s portovním almanachem do minulosti, tam ji změnil tím, že mu almanach předal... a pak ještě stihl vrátit zpět do TÉ STEJNÉ NEZMĚNĚNÉ BUDOUCNOSTI DeLorean, aby si toho Fox s Lloydem nevšimli... ;-) ) "Časové fantasy" jsou čím dál povedenější. Velice se mí líbilo taktéž výborné vysvětlení ve filmu Stroj času. Zamiloval jsem si autíčko DeLorean. Měl jsem možnost se v něm projet a plánuji si ho pořídit, pokud opravdu podle mých dosažených informací se má začít znovu sériově vyrábět. (2010-1012) ...A to dokonce v Evropě. Uvidíme;-) ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Když jsem to poprvé viděl v 6 letech, tak jsem si ten film velice líbil. Na tu dobu obstojné efekty a povedená komedie. Následně jsem celý víkend sestrojoval vlastní stroj času a pobýhal po bytě v profesorově plášti. Když jsem se na tento film podíval znovu o téměř 15 let později, už jsem z něj tak nadšený nebyl. Pořád mohu vyslovit uznání nad trikovou stránkou filmu, ale jiné věci ( Libyjští teroristé, protiradiační obleky, kapacitátor, kapalné plutonium) jsou spíše k smíchu a celkově film působí jako strašná blbost na kterou je bohužel ztráta času koukat. Vůbec se to nedá porovnávat s nadčasovým sci-fi jako např. Star Wars. Jedinný světlý bod je Michael J. Fox, ten herec je prostě sympaťák ať hraje cokoliv. Naproti tomu postava profesora sympatická není vůbec. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama