Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Úlisný majitel diskotéky Harry Moučka, zfetované zpocené děti zmýtající se v disco rytmu, dábělský pan Marcel řídící drogové impérium z Německa, šílený vrhač nožů Mrkvička, západní nájemný vrah kupující si v Kotvě modráky a brašnu na nářadí, karate Jandová, tajný symbol pro doručení zásilky - malůvka velblouda s nákladem na tácku, zářivé opulentní reklamy a honosné byty ve vrchních patrech mrakodrapů v kontrastu s bídou a zmarem na ulicích, "cukříky", parta mladých experimentátorů, kteří si stihnou během odjezdu rodičů na dovolenou vypěstovat těžkou závislost, "dynamické" honičky a rvačky, Jan "double impact" Kanyza a samozřejmě "megretovský" Vinklář střílející vraha Bartáka do zad - mravenci 4ever. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zábavnost tohoto filmu spočívá samozřejmě ve zřejmém nezvládnutí řemesla a v třeskuté ideologické lince. Osobně mi ten film jen připomněl slizkost 80. let, která bohužel přežívá dodnes. Mimo plán tvůrců ten film navíc ukazuje, že tehdejší společnost reálného socialismu už byla naprosto konzumní, byť byl ten konzumerismus chudý. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se film libil dost. Myslim si, ze scenar nebyl uplne nejhorsi a postava najemneho vraha byla genialni. Rychle si nevybavim v ceskem ci ceskoslovenskem filmu " vetsiho " zaporaka. Vinklar me ale strasne vadil, stejne tak i vykresleni narkomanu nebylo nejstastnejsi. Hrebicek do rakve byl i komentar nemeckeho drogoveho bosse jak chvali nasi policii:-). Vzhledem ke spatnemu hodnoceni zde pridavam hvezdicku, ve filmu je spousta zajimavych postav a dej ma spad, ktery nenudi. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ke smůle zločinců nemá příslušník VB nikdy strach. Karlovy Vary jako sídlo neřesti a mezinárodního obchodu s narkotiky (jezdí sem přece cizinci, protože to svinstvo jde jak jinak, než ze západu), dvojníci, rafinovaná lest příslušníků SNB, ubozí narkomani a jejich rodiče, rozhádaní distributoři, automobilová honička, divoká přestřelka Josefa Vinkláře, hodní a spravedliví esenbáci...to vše v oprýskaných Karlových Varech, Chodové Plané, Horšovském Týně a Folmavě. Hodně naivní a vykonstruované. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes by to byla výborná zábava (např. dobová diskotéka), nebýt toho, že v Mravencích dokonale absentuje jakákoli dějová logika, sled jednotlivých událostí je až neuvěřitelně nemožný. Nikdo se nepozastavuje nad tím, že extratřída mezi nájemnými vrahy má svou oběť omráčenou v plné vaně a přesto mu ten chudák přežije. Centrála ví, že policie ví o Krausové, přesto ji nechá bez varování bydlet v tomtéž hotelu. Atd., atd. seznam dějových nehorázností by nebral konce. Dokonce ani není možná vzájemná kompatibilita mezi některými důležitými prvky celého příběhu. Za těchto okolností nepřekvapí, že Moučka kumpánovi Železnému poprvé samozřejmě tyká, ale podruhé mu vyká. Psycho v podobě dvojitého Kanyzy by tedy také nemělo nikoho vzrušovat. Hvězdička být musí, neboť, jak pamnětníci vědí, jakýkoli film s hvězdičkou bylo nutno vidět. A tento drsný thriller byl pro nás, Husákovy děti, na jednom z předních míst na seznamu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Jan Kanyza ve filmu ztrárnil dvojroli, příslušníka VB a člena drogové skupiny. (M.B)
  • Natočeno podle stejnojmenného románu Vladimíra Vítka, což byl pseudonym důlního inženýra Vladimíra Popova (1930–2005). (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno