Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uf, to už je let, co jsem tento film viděl poprvé... Dneska už je to vlastně film pro pamětníky a je to na něm i trochu vidět. Při dnešním návratu jsem měl neodbytný pocit, že bych měl ze svého původního hodnocení hvězdičku ubrat, přesto jsem se ji tam nakonec rozhodl ponechat, protože Ben Affleck hrál blba Holdena tak přesvědčivě, jakoby to ani nebyla filmová role. Druhým důvodem pro ponechání hvězdičky byl rozhovor, kterým byl Holden uveden do tajů lesbického sexu. Hodně pomohlo i to, že k lesbičkám (na rozdíl od všech ostatních pochodujících pod duhovými vlajkami) mám hezký vztah. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Mladí muži za pultem jsou perfektní, ale tím pro mě ta dobrá tvorba Kevina Smithe (prozatím) končí. // !!SPOILERY!! // Já Amy nehledám, a kdyby měla navíc charisma jako Joey Lauren Adams (a ten hlas!), ani bych ji nikdy nehledala. Ale o tohle tady nejde... tady jde o Holdena, kluka s citlivou duší, který se zabývá tvorbou komiksů, a najednou ho okouzlí (pro někoho) sympatická Alyssa, která v něm ale vidí jen přítele, protože je "na druhé straně". A tak se ji po několika dlouuuuhýýýých měsících svěří se svými city, což se ji strašně dotkne (hrdá to lesba), ale pak nějak otočí a oba jsou strašně zamilovaný. Jenomže kámoš Holdena Banky se s tím jaksi nemůže vyrovnat a začne vytahovat špínu na Alyssu, a když se Holden dozví, že jeho dívka užnelesba zažila trojku, tak se ho to strašně dotkne (jeho ego nemůže překousnout, že není ten jediný, a už vůbec ne první). Tak tedy ten románek skončí... Holden si poté uvědomí, že se zachoval jako debil, že takovou už nenajde (bohužel nebo bohudík?), ale to už je pozdě. Nebo možná není, protože po nějaké době na sebe narazí... jestli je ale Alyssa v té době monogamnímu hetero vztahu otevřená, nebo ne, to už tam řečeno není. // Jo, asi jsem zaujatá, ale myslela jsem si, že je tohle "geniální" film Kevina Smithe, ale jaksi šel úúúúplně mimo mě. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Ani jeden žáner nevyniká, všetko sa utápa v priemernosti. Navyše celkový dojem je korunovaný absolútne nesympatickou hlavnou ženskou postavou Joey Lauren Adams. Pôsobí ako päsť na oko, nevhodná ako do komédie tak aj do romantiky. V celom filme sú možno dve komické situácie, dialógy na drámu sú až príliš obyčajné, často naivné a prihlúple. Koniec mi vôbec nesadol, hlavná mužská postava svoj problém vyriešila nelogicky a strašne hlúpo. Vlastne som filmom iba preplával, nenudil, ale ani som si z neho nič neodniesol. O dva dni aj zabudnem, že som ho videl. Námet síce zaujímavý, ale obsahovo nezvládnutý. Od Smitha určite jeden z horších filmov. 50/100 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantická komedie. Kevin Smith se trochu zklidnil a až na dva vtípky na začátku (obligátní utahování ze Star Wars a geniální parafráze scény z Čelistí) se věnuje hlavně postavám a příběhu, který je jak originální tak i velmi zábavný. Dialogy jsou tradičně dovedené k dokonalosti a nikdy nesklouznou do trapně vulgárního "prcičkovského" humoru - na tom mají samozřejmě velkou zásluhu také herci, obzvlášť Ben Affleck je skvělý (ano, ten Affleck o kterém jste si mysleli že hraje hůř než maminčino žehlící prkno). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)

Reklama

Reklama