Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Příjemné postavy, skvělá hudba, ale tím to bohužel končí. Ačkoliv se snímek soustředí na postavy a jednu chlastačku, i přes sympatické charaktery mi chyběl nějaký příběh, či zásadnější motivace postav. Dokonce i tyto atributy bych byl schopen oželet, kdyby snímek byl vtipnější. Takhle se jen nese v pohodovém a nevýrazném tempu, které zachraňují herci. Ale i oni mají problémy utáhnout prvních cca 40 minut, ve kterých se už tuplem nic neděje a divák čeká na party jako na spásu, která sice přijde, ale ne v takové míře, jak byste čekali. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Linklater je dobrý vypravěč a dokáže zaujmout hlavně minimalistickým pojetím svých příběhů, což dokázal se svou romantickou trilogií s Ethanem Hawkem. Bohužel v tomhle případě se mu nedaří tolik zaujmout a film stojí za vidění snad jen kvůli plejádě začínajících herců, kteří zde ve většině případů začínali svou hereckou kariéru. ()

Reklama

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Linklater si tentokrát zaspomínal na svoje teenagerské časy a mňa znovu sklamal. Toto bol v poradí už 6. film, ktorý som od neho videl a znovu som sa väčšinu času nudil, znovu mi chýbal hlbší príbeh, ale hudba bola výborná aj herci boli v pohode (Afflecka som ani nespoznal). Takže priemerný film, pri ktorom netreba veľmi rozmýšľať. 50% ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Omámený Linklaterův scénář ve zmatené Linklaterově režii, který bych mu toleroval možná v devatenácti. Ve třiatřiceti bych už ale čekal něco vyzrálejšího (což přišlo o 2 roky později) a celistvějšího, než je tahle MJ oparem obehnaná nejasná vzpomínka na střední.. P.S.: McConaughey je i jako přerostlý pubertální slizák na jedničku.. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Každý je jednou mladý a jen se baví, a jednou dospěje a stane se zodpovědným. Nebo dospěje a přestane se svazovat zodpovědností a začne se bavit? | Kultovní americký kousek trochu ve stylu Amerického graffiti říznutého moderními teenage komediemi, poslední noc na střední, parádní hudba a tlupa zmateného mládí. | Škoda trochu dlouhého úvodu, než se člověk dostane do děje. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Aj napriek tomu, že Matthew McConaughey hrá už dávno zmaturovaného chalana, ktorý sa stále obšmieta a baví so stredoškolákmi, v skutočnosti bol mladší než väčšina ostatných hercov hrajúcich stredoškolákov. (Real Tom Hardy)
  • Většina herců během natáčení pila skutečné pivo. (Marek#33)
  • Filmári chceli do filmu používať pivá skutočnej značky Lone Star, spoločnosť však chcela vysoký "honorár" a percentuálny podiel zo ziskov. Preto sa rozhodli používať generické fľaše a plechovky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama