Reklama

Reklama

Film sledující život otce Stuarta Longa (Mark Wahlberg), boxera, který se stal knězem, který inspiroval nespočet lidí na své cestě od sebezničení k vykoupení. (honzikk)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě je Otec Stu docela povedeným životopisným dramatem, kterému toho nemám příliš co vytknout, i když je tedy pravdou, že život Stuarta Longa není zrovna celkově úplně nejsilnější filmovou látkou, o to víc si ale zaslouží všichni, co na filmu pracovali, uznání, že z toho nakonec vyždímali skutečně funkční a zábavnou podívanou. Zároveň tento film představoval šanci pro Marka Wahlberga ukázat, že není jen hercem pro velkorozpočtové komerční hity, ale že se dokáže vypořádat i se seriózní dramatickou rolí, a za mě to zvládl na jedničku, ve své postavě je velice přesvědčivý, výrazný a silný, dokázal ve mně vyvolat emoce a dokonce jsem s ním i sympatizoval, i když na druhou stranu musím přiznat, že to jeho jednání, především pak v druhé polovině filmu, mi hlava nepobírala, jako fanatický ateista jsem z toho byl až znechucen, ale i přesto prostě skvělý výkon a fajn postava. Když jsem jinak u herců, opomenout pak ještě určitě nechci ani Mela Gibsona, který si tu sice střihl jen další vedlejší roličku, naštěstí to ale nebylo jen v dalším laciném béčku a i on zde dokázal, že umí zahrát pořád na výbornou. Zápletka má pak spád, zvlášť v první polovině filmu mě hodně bavili i Wahlbergovy hlášky, které trousil na potkání a byly fakt vtipné, ke konci zafungovaly i emoce, atmosféra a způsob zpracování filmu mi též sedly, takže opakuji, já nemám Otci Stu příliš co zásadního vytknout, mě to oslovilo, pobavilo, a prostě se tak jedná o příjemný filmový zážitek. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom príbehov o vykúpení. Mark Wahlberg do svojej úlohy vložil, veľa úsilia. Napriek skvelému výkonu, ktorý predviedol, nemal pre mňa ten správny emocionálny dopad. Jeho herectvo ešte nemá na takýto tip filmu. Cítil som však, že dobre pracoval v scénach s Melom Gibsonom. Väčšie sklamanie pre mňa bolo jednoducho v tom, ako bol príbeh podaný. Scenár bol slušný, ale tempo bolo trhané. Niektoré časti filmu som mal pocit, že ich treba ďalej rozvíjať a skúmať, zatiaľ čo iné boli naťahované a neposunuli postavy ani dej. 5,5/10 ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se na to nalákat přes Wahlbergův Wahl Street a byl jsem zvědavej, jak zvládne jinou polohu, než jakou od něho známe. Není to nic světoborného, ale ona ta role ani nepotřebovala nějaký větší talent. Pánbíčkáři se asi hodně rozčilovali, že tam bylo tolik sprostejch slov, ale mě jako normálnímu člověku to tam připadalo v pořádku. Na rozdíl od těch duchovních, náboženských a jinak zblbnutých lidí. Pro Wahlberga možná byl tenhle film srdcovka, ale já ty náboženské kecy a myšlení nechápu a nemám rád. Ten jeho mentální přerod a cesta prozření mi tak nějak nedocvakly. Ok, tak měl nehodu, ale tu mělo už hodně lidí a určitě se nevrhli hned do služeb bohu. Jako jasně - stát se to mě, taky nebudu stejnej jak dřív, ale snad budu pořád myslet logicky. Zajímalo by mě, jestli by Stuart odmítl ten blowjob tomu chlapovi i potom, co se z něj stal kněz, chch. Aspoň, že tam byl Gibson a jeho zkurveně mrzoutskej tatík... i když nakonec vyměkl. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plakát a Marka Wahlberga. Moje chyba, že jsem si to pustil aniž bych si o tom něco přečetl. Místo nějaké průměrné komedie jsem dostal životopisné drama. A tady je ten hlavní problém. Nic proti Wahlbergovi nemám, ale herectví není jeho nejsilnější stránka. A pokud prakticky nesleze z obrazu a hraje někoho s tak pohnutým a těžkým osudem, je o to důležitější, aby to herec utáhl. Není vyloženě špatný, ale to se dá říct vlastně o celým filmu. Není vyloženě špatný, ale je tak zoufale podrůměrný a většinou nudný, že na něj velmi rychle rád zapomenu. Vidět Mela je moc fajn, furt to má v sobě. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rosalind Ross nám prináša príbeh Stuarta Longa. Boxera, z ktorého sa po veľkom životnom momente stane kňaz. Muž, ktoého všetci budú poznať pod menom "Father Stu". Musím povedať, že tento film ma úprimne dostal. Málokedy sa mi dostanú pod ruku filmy, ktoré hovoria o kresťanstve a Bohu a nepôsobili na mňa nátlakovo alebo ako keby ma chceli poučovať a robiť mi kázanie.. Myslím si, že z hlavy mi napadne akurát "The Two Popes", ktorý skutočne nechal plynúť atmsoféru a bol som schopný mu uveriť každý moment. Tento film to ale skutočne dokázal. Ukázal nám Stuarta vo svojom čase boxera, jeho cestu a spôsob života. A to, čo možno začalo ako snaha získať si ženu, do ktorej sa zamiloval sa po jednej obrovskej nehode a zázračnom uzdravení zmení na poslanie. Odrazu si uvedomí kto v skutočnosti je, čo od neho Boh chce a rozhodne sa toto poslanie prijať. A či už verím, že dostal poslanie nebudeme rozoberať. Ale verím tomu, že on sám tomu veril. Že sa to stalo jeho životnou cestou. A veľká poklona pôjde Markovi Wahlbergovi, ktorý to skutočne odohral s obrovskou dávkou cti. Jeho herecký výkon by si pokojne zaslúžil nomináciu na Oscara (hoci to asi nebude), pretože som v ňom videl ten obrovský prerod, no súčasne som videl, že je to stále jedna a tá istá postava. Vedel ako správne rozprávať, nepoužíval kvetnaté metafory, no pomenoval veci veľmi skutočne. Scénka ako robí kázeň väzňom je pre mňa jeden z osobných highlightov. No momentov, ktoré si zapamätám v tomto filme je viac. Jeho nehoda na motorke, časť keď skončí pod sochou Márie s poznámkou, že ho ona postaví na nohy alebo záverečná spoveď. Vo výsledku silný film, ktorému možno chýba len ten wow moment, ktorý by z dobrého filmu urobil výborný. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (koba)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama