Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

honajz 

všechny recenze uživatele

To musí Janák (potažmo Hudský) furt vykrádat Shreka? Minule dvojku, teď čtyřku? Jinak začátek hodně navnadil, fungoval docela svěže, dobré hlášky, ale pak se to celé rozpadlo a přestalo to víceméně dávat smysl. Čekal jsem aspoň, že to celé byl předem připravený komplot sudiček (když znají budoucnost, že spadne šiška nebo že je zatknou) a že na konci na sebe holky mrknou a řeknou něco jako, tak se nám to holky nakonec povedlo. Ale ne, nic takového tam není. Postava velitele stráží se chová každou chvíli jinak, ale pokaždé dost sobecky, takže se na konci těžko dá věřit, že se stydí. Princezna vypadá jako starší ségra prince, zápletka s loupežníky film totálně zbrzdí a zabije (přičemž - co se stalo s ukradenými hodinkami času, které princ při útěku ztratil? Co když je někdo najde? Proč sudičky, když znají budoucnost, dovedou vojáky do doupěte loupežníků? Proč jede lesem vůz se zbraněmi v době, kdy vojáci na loupežníky útočí?), hlášky a vtipy postupně taky ubydou, a už jsem psal, že jednání postav ani v jednom světě nedává smysl? Navíc chybí onen větší konflikt, proč se princ s princeznu neměli rádi. Protože se v mládí poškorpili? To snad dělají všechna děcka. Ale v pětadvaceti by už snad měli mít rozum... Ale jinak musím uznat, kamera a lokace skvělé, to fakt jo. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Když už se nevěnuji nejmenším divákům a zvolím téma cestování časem. Když mám slušný nápad, obstojné exteriéry i kostýmy. Když mám celkem kvalitní herecké obsazení a mám další kladná když, tak to přeci neposeru, ale stalo se. Hloupě napsané postavy, kde je skoro každý hňup, nepřirozeně se chovající jak vypuštěný z ústavu. Nechám tomu trochu důstojnosti a chci pohádku úsměvnou a ne směšnou. No tak snad příště. Zavděčit se všem nejde, ale šaškováním si to najde minimum příznivců. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Snesitelná štědrovečerní pohádka, kde na Adamczykově dřevě naštěstí raší Fialová květina a sudičky zachraňují neschopnost ostatních, tedy všech těch zapomenutelných ochotníků,  diváka alespoň přivést k úsměvu. O časových hrátkách jsem se dočetl, že měly být pohádkové a ne sci-fi. Hm, jestli hloupost znamená totéž co pohádkovost, tak tedy cajk. Takže tedy přesně ve smyslu všech těch promyšlených paradoxů a smyček pohádkově neřešených a s ohledem na to, že sudičky jsou vždycky tři, uděluji dvě hvězdičky ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že letos byla natočena jen jedna "vánoční" pohádka, začal jsem ČT podezírat, že konečně přišla na to, že kvalita je lepší než kvantita, ovšem jen do té doby, než časové hrátky v tomhle filmu přesáhly únosnou mez a nevěděl nikdo nic. Škoda, do té doby to byl snímek snesitelný, relativně svěží a dvojici hlavních představitelů člověk fandil. Další pokus na příští Vánoce! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Každý rok doufám, že Janák zopakuje úspěch Korunního prince, a každý rok jsem víc a víc zklamaná. Výchozí námět měl potenciál a ústřední dvojici ztvárnili sympatičtí herci, co je to ale platné, když jim scénář nepředepsal přirozený vývoj a z antipatií do lásky přepnou mrknutím oka. Za sudičky bych ještě možná "vytlačila" třetí hvězdičku, ale ty hrátky s časem byly vlastně tak nesmyslné a nepřehledné, že se mi ani nechce. Jo a usnula jsem. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Pohádka se natáčela na hradě Pernštejn. Z důvodu filmování byl hrad od 6. 6. do 10. 6. 2021 pro veřejnost uzavřen. Dalším natáčecím místem byl zámek Frýdlant. (SONY_)
  • Matějovi (Ľuboš Kostelný) ležícímu pod dubem padne před příchodem sudiček na hlavu smrková šiška. (mikulin)
  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)

Reklama

Reklama