Reklama

Reklama

Instalatéři z Bílého domu

(seriál)
  • USA White House Plumbers
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Minisérie vypráví skutečný příběh o aféře Watergate z roku 1972. E. Howard Hunt (Woody Harrelson) a G. Gordon Liddy (Justin Theroux), strůjci Watergate a političtí vzbouřenci prezidenta Richarda Nixona, jistou náhodou svrhli prezidentský úřad, který se snažili chránit. (M__)

Recenze (12)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal aféru Watergate? Tato politická událost se stala trnem v oku amerických dějin a dostala se do mnoha filmů a seriálů, kde nám byly vykresleny různé pohledy této nešťastné události, která zahýbala politickým spektrem a následných událostí, které následovaly, viz srdceryvné odstoupení prezidenta Nixona v přímém přenosu, které přilákalo k televizním obrazovkám rekordní počet diváků. Pokud mně paměť neklame, tak se všechna televizní a filmová díla soustředili na ty, kdo skandál odhalili. Tato minisérie naopak detailně ukazuje samotný čin, ne to, co následuje a kdo to objeví a odsoudí. Když jsem se začal dívat na tuto televizní záležitost, tak jsem to chtěl po prvním díle vzdát a říkal jsem si, co to zase ty Amíci natočili za paskvil a to zejména kvůli přehnanému předvádění se herce Justina Therouxe, který ze sebe dělal fakt idiota neskutečných rozměrů. Nakonec jsem první díl překousl a po druhém díle mně to začalo bavit a dokonce se z mého nejvíce nenáviděného herce stal skoro můj nejoblíbenější a to díky jeho neskutečným grimasům, které mi silně připomínali držtičky mého oblíbeného kanadského herce Jima Carreyho. Jeho fascinace Adolfem Hitlerem a jeho komplexy z dětství mně vážně pobavili a dost se divím, že tento člověk s psychopatickými sklony se dostal až do Bílého domu, kde pracoval pro administrativu tehdejšího prezidenta Richarda Nixona. Tento muž s bujnou představivostí společně s druhým strůjcem této aféry doslova zpackali na co šáhli a i když by se to mohlo zdát, že si tento příběh tvůrci vycucali z prstu a že je to všechno tak trochu přitažené za vlasy, tak opak je pravdou. Tento příběh je zejména o těchto dvou mantácích, kteří byli oddáni své vlasti a doslova držely jazyky za zuby a svou oddaností a loajálností k hlavě státu se stali doslova trpícími lokaji odstupivšího prezidenta. Ještě bych dodal, že jsem málem nepoznal herečku Kathleen Turner v roli Dity Beardové, která byla superhvězdou filmového plátna zejména v osmdesátých letech. Mé konečné shrnutí je vcelku pozitivní a to zejména po dohledání jistých faktů, které se mi zdály přehnané, ale jak potvrdilo následné vyšetřování, tak byly reálné. S mírnou nadsázkou a někdy až parodickými výjevy na špionážní filmy jsem byl spokojen i s hereckými výkony a proto dávám zasloužených 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to temer parodie, ktera nesklouzne k blaznive spionske parodii, komedie a drama. Neco mezi vaznosti a fraskou. Bavi fanaticky oddani packalove - podivinsky knirkaty Justin Theroux a Woody Harrelson, ktery jako by mel kazdou chvili vybuchnout. Jeho prepalene herectvi je az skoro karikatura. Oba jsou spise k politovani. Komplikovani, ale jen zbezne nacrtnuti. Tvurci se drzeli reality, ale realie americke politiky jsou pro me az moc vzdalene. Pobavil jsem se par vtipky a bonmoty, ale casem to pro me zacalo byt moc opakujici se ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

snaha o jiný pohled na aféru Watergate, která ale nakonec dojede na to, že pořádně neví čím by chtěla být. V první polovině se sází na satiru a černý humor což je fajn a funguje to. Harrelson i Theroux jsou ve svých rolích velmi dobří a je hodně těžké se rozhodnout kdo z nich je větší packal a idiot. Druhá půlka nicméně přepne do seriózního módu a ze satirické taškařice je najednou regulérní drama a i když i tahle poloha celkem funguje, už nejde moc dohromady s tím co bylo předtím. Vzhledem k tomu, že o Watergate se už napsalo a natočilo hodně tak bych uvítal kdyby tahle série dojela v humorném módu, nicméně je otázka zda to bylo možné. Výsledek je tak někde mezi silnými třemi a slabšími čtyřmi, přičemž se nakonec přikloním spíš ke třem...70% ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Watergate už bol sfilmovaný z každého uhla, takže satirický štýl na zachovanie sviežosti materiálu neznel zle. Prišlo mi to, akoby sa tvorcovia snažili channelovat absurdizmus The Death of Stalin, na rozdiel od ktorého ale v pripade WHP humor pôsobí dosť často strojene a rutinne. Tam kde ale Gregory s Huyckom trafia správnu notu, tak to stojí za to. Na rozdiel od rok staršieho a mne sympatickejšieho Gaslit sa WHP až príliš dlho sústredi na to, kto z dua Hunt a Liddy je väčší debil a širšia kulisa tým trpí. Seriál chytí dych až štvrtou epizódou, keď sa prestane snažiť o komédiu a prehodí na dramatickejší tón. Napriek tomu oceňujem na prvých troch epizódach opis detailov, ktoré k Project Gemstone viedli. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec vlastně nevím, jak tuhle sérii uchopit jako celek. V žánrech tu teda určitě chybí komedie, protože tvůrci se nebojí většinu času hrát na jasnou parodickou strunu a mnohdy to působí v rámci dějového zasazení až nemístně. Když se pak pokusí někdy zahrát na vážnější notu, tak to je docela silný kontrast a vlastně divák ani nemůže poznat, jestli je to myšleno vážně, nebo je to jen další tvůrčí kousek. Tvůrci se asi chtěli pokusit co nejvíce šokovat ve všech ohledech, jak v tvůrčích, tak i v přenesených informacích, kdy se snaží naznačovat, že ne vše je historicky podáváno správně. ()

Kral.Prdlin 

všechny recenze uživatele

Seriál pojednávající o největším politickém americkém skandálu, Watergate. Jakožto někdo, kdo se celkem zajímá o modernější historii USA, tak jsem si tento miniseriál nemohl nechat ujít. A opravdu to stálo za to. HBO prostě tyhle věci umí. Podle všeho je seriál dost autentický a většina věcí se stala. Obsazení je podle mě dokonalé. Oba dva hlavní představitelé se na role perfektně hodí a člověk jim uvěří vše. Ovšem hlavní problém seriálu je pojetí. Jak tady psal M.i.k.e. Tvůrci prostě nevěděli, jestli mají točit komedii nebo vážné drama. Do třetího dílu je to určitě z velké části komedie, potom se to ale přepne a stane se z toho vážné a chvílema i docela smutné drama. Jinak seriál rozhodně splnil očekávání a odvedl skvělou práci, dokonce lepší, než jsem čekal. Povedený počin. 7,5/10 ()

JHappy 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku do konce. Podle hodnocení jsem čekal že mě to bude bavit a zajímat, ale ne. Jedna hvězdička za herce. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nedokoukal ani druhý díl. Woody je boží, ale čekal jsem od toho úplně něco jiného. Někomu to asi sedne, ale nebude těch lidí hodně. Je to skoro parodie. Možná jiné klasické zpracování by bylo lepší. ()

Reklama

Reklama