Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

buldock 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném prvním krocení duchů na sebe pokračování nenechalo dlouho čekat a v prakticky stejném složení se parta krotitelů dostává opět do duchařského kolotoče , protože na svět útočí další vlna nadpřirozených bytostí se zlými úmysly. Již o poznání slabší , ale stále ještě zábavný a znovu dost originální fantasy příběh , který si dává za cíl hlavně diváka pobavit a to se mu opět podařilo. 76% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skoro zázrak a měla nápady. Dvojka chce jít v jejích stopách, ale s jedním rozdílem. Chybí jí nápady, anebo ještě lépe, z nápadů se po jedničce vyčerpala, a když jsou, tak nejsou už tak dovedně využity jako ve svém předchůdci. Většina nápadů je předložena jen v obměněné variantě anebo jsou zoufale obehrané, jako třeba to, že Sigourney Weaver musí být zasloužilá mamina a po jejím dítěti musí jít hned hlavní zloduch. Vždyť to byla trapárna, když chtěl dětského tělíčka využít pro svoje zhmotnění. Triky na tu dobu dobré, ale s dnešními se to pochopitelně porovnávat nedá. Příběh vyvřel do průměrnosti s morálním poselstvím v závěru, kdy se všichni občané NY semknou, a stará herecká parta z jedničky už není ani tak zábavná. O zábavu se staral jako vždy brilantní Peter MacNicol. V červených číslech je to za co?! Hned si sám odpovím. Za zásluhy. 60% ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

První díl je vyjímečný, ale druhý už pouze těží z námětu a sám nic inovativního nepřivádí. Pokračování slavného filmu to nikdy nemá lehké, ale pro producenty znamená jedno- nahrabat dolary na dobrém jménu prvního dílu. Jeho osud je poměrně předurčen, vydělá buď aspoň něco nebo hodně, bude ostudou prvního dílu nebo se mu směle vyrovná(či jej dokonce překoná, což je ale velmi unikátní). Tento film vydělal apoň něco, ale nyní, budiž mu země průměrnosti lehká. Amen ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Boli ste svedkom paranormálnych javov? Videli strašidlo či inú formu nadprirodzenej existencie? Ak ano, neváhajte ani minútu. Zavolajte "Krotiteľov duchov". Ich služby sú k dispozícii dvadsaťštyri hodín denne, sedem dní v týždni. Uveria vám každé slovo. Navždy vás zbavia strachu a prízrakov. Doktor Peter Vankman, doktor Raymond Stantz, doktor Egon Spengler a ich spolupracovník Winston Zeddmore sú späť. Musia zachrániť obyvateľov New Yorku pred démonickým krutovládcom Vigom. Ghostbusters are back! ***** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco horší než první díl, ale stále hodně vtipný a se skvělým Billem Murrayem a s ostatními výbornými herci, který zůstali z prvního dílu jako Dan Aykroyd nebo Sigourney Weaver, což se v kvalitě filmu odrazilo. Možná se dal vymyslet o kousek lepší protivník než sliz, kterej se živí špatnou náladou, ale zase se tomu nemůže upřít originalita a hlavně to má zase na tu dobu skvělý triky, takže Ivan Reitman natočil další výbornej duchařskej film ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy se v New Yorku objeví nebezpečný sliz, připluje Titanic jako loď duchů. Původně chtěli tvůrci oživit vzducholoď Hindenburg, ale nakonec jim Titanic (který na své nešťastné první plavbě do New Yorku skutečně mířil) připadal jako lepší nápad. (Olík)
  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)

Reklama

Reklama