Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (598)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Satira, karikatura, pár plonkových míst, ale jinak trefná, zdařilá i v meta-rovině. Jen mi připadá, že na tohle už Jiří Havelka mrhá talentem hluboko pod svoji úroveň, nevidím v tom posmívání se vyšší smysl, než že si uleví a k tomu pobaví i lid, který se v tom zrcadle v životě neuvidí, filmem, který se dostane i mezi televizní zábavu. Když tyhle hořko-směšné lidové vrstvy neotřele zrcadlili Forman a Papoušek v 60. a 70. letech, v Hoří, má panenko a pak v Taking Off, později v Homolkových, mělo to ještě smysl, byla v tom naděje i odvaha, ale k čemu je natočená Mimořádná událost skutečně dobrá dnes? V kině Mat vedle mě během projekce dvojice spořádala velké balení slaných tyčinek a hodně se nasmála. A já z toho, byť bych se ráda pletla, hlavně cítím jakousi autorskou rezignovanost.... *~ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádná blbost o přitroublé vlakové etudě a rádoby studie několika pitoreskních pacharakterů, kterou sice vytrhává povícero fuckt vtipných lingvistických bonbonmotů na hranici genitality, avšak její snaživě příjemný dojem kurví zejména to, jak je místy násilná. Tím mám na müsli zejména násilně prkenné projevy, naštěstí menšiny, kdovíproč angažovaných brutálních neherců, občasné zabijácky strojené až idiotské dialogy za každou cenu, hrstku opravdu vyp(e/i)čených smrtících trapkonevtipů a  několik terminálně atrofovaných metafor pro mongololidi. Podstatným kritériem, které dělá frajera, je konzistence, Jirko! To máš jako se spermatem. Uvážlivějším borcům s pečlivou přípravou to nestéká ani po skle, ovšem když exhibičně honíš příliš často, je z toho pak taková řídká a neadhezní žádnásláva, která akorát tak štípe v očích. Z Vlastníků i divadla vím, že tam toho míváš na solidně husté bukkake, tudíž příště prosím masturbuj, až když máš opravdu plný pytel pořádného matroše! Dneska dost žluklá trojka do indexu. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to relativně vysoké hodnocení překvapuje. Mimořádná událost je totiž mimořádná hlavně svým pojetím (možná dokonce originalitou nebo minimálně chutí natočit komedii jinak než je vkus většinového diváka), mimořádná tím, že čeští filmaři ještě pořád dokáží natočit komedii, u které se nejen zasmějete, ale dokonce se nebudete cítit trapně (a to už něco znamená). Jasně, některé vtípky jsou recyklátem již viděného, ale ten film prostě šlape. Jestli jsem si kdysi u filmu 127 hodin říkal, jak moc dokáže být strhující, když je celej o chlápkovi zaseklým ve skále, stejně tak jsem měl pochybnosti, jak moc může být vtipný film o pár lidech zaseklých ve vlaku. A opět zbytečně. Navíc moji oblíbení Plodková s Pleslem si to tu dávají stylově. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nečekaně promyšlené a hravé v hledání narážek nebo vtipů druhého plánu. K vlastní smůle ale právě proto také roztažené na příliš mnoho žánrů. Když se totiž v rámci budování zápletky začalo křičet a házet absrudnější typ situací, musel jsem si zase chvíli zvykat, že sleduji českou komedii, kde se občas musí přitlačit i na první dobrou. Pořád ale jde o nečekaný objev s obdivuhodnou kadencí přirozených hlášek a neuvěřitelnou situací, kdy Havelka s pomocí neokoukané herecké sestavy drží vysokou úroveň v komedii, v satiře i v podružně gradované mozaice. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se mě Jirka Havelka získal na poli divadelním (doporučuji Vraždu krále Gonzaga v DD ) mu to zjevně nestačilo a rozhodl si mě získat i na poli filmovém a opět více než úspěšně. Na příběhu, který ač působí úplně absurdně se skutečně stal a na velmi pestré skladbě postav (podle posledního titulkového záběru, jestli teda nebyl fejk soudím že i docela totožné ) opět dává svým jedinečně vtipným šarmem na dno duší českých povah. Dialogově hodně nabušená jizda vlakem ve který humor rozhodně nemá zpoždění a napsané postavy předvádí ve vlaku suverní jízdu zábavy. Velmi mě pobavilo i dění mimo vlak, které mě přišlo snad ještě vtipnější než v samotným vlaku. Moc se mě líbí i práce Jirky Havelky s herci, tady působí týmově, nikdo nevyčnívá, ale současně všichni mají výrazný podíl na vydařeném celku a to včetně dětských herců. V současné době není v kinech nic co by dokázalo rozesmát lépe a dalo tak alespoň na chvíli zapomenout na dění mimo kinosál. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Policisté zde mají jako služební zbraně Colty 1911, což je samozřejmě u Policie České republiky nesmysl. (Winster)
  • Ve filmu je zmíněn případ řidiče autobusu, kterému se udělalo nevolno, načež daný autobus musel zabrzdit cestující. I tato situace je inspirována obdobnou situací. Ve skutečnosti jsou doopravdy zaznamenány případy, kdy se řidiči autobusu udělalo nevolno takovým způsobem, že do řízení autobusu musel zasáhnout cestující a zastavit. (vitm)
  • Když slečna v lese natáčí jedoucí vlak na mobil (ve 45. minutě filmu), jde vidět, že v tu chvíli Soňa (Tereza Marečková) v kostýmu papouška prochází vlakem ve směru jízdy. Když si ale tým hejtmana (Václav Vašák) video následně pouští na sociální síti (57. minuta), stojí naopak Soňa nehybně u zadního okýnka společně s pohřebákem (Jaroslav Plesl). (GordonCZ)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno