Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Ako prvú som čítal knihu a tak som si myslel, že záver ma nemá čím prekvapiť, ale... ako som sa dočítal v zaujímavostiach, záver bol na poslednú chvíľu zmenený a Eszterhas sa pôvodnej knihe Ira Levina podstatne vzdialil. Film ako celok inak priemerný thriller, pri ktorom sa dá sedieť, ak sa náhodou vyskytne v neskorú nočnú hodinu na televíznej obrazovke. Stoneovej to pristane, nad Baldwinom treba prižmúriť oči a hlavne toho veľa neočakávať a to ani od sexuálnych scén, ktorých je málo a nie sú zvlášť výrazné. Atmosféra a všadeprítomná technika, ktorá zažívala v 90.rokoch svoj rozmach, však poteší pamätníkov a milovníkov dekády. Kto sa chce nadýchať tejto 90s atmosféry, pričom nečaká nervydrásajúci ani nijak výnimočne nápaditý thriller, nech dá tomuto filmu šancu - aspoň v prípade, keď ho v jeden z neskorých večerov nejaká tá televízna stanica opráši a zaradí do programu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina lidí byla namlsána Základním instinktem a tak měli neustále potřebu srovnávat každý další erotický thriller, který se následně objevil a hlavně když si v něm zahrála Sharon Stone. Tahle zatraceně sexy dračice se dokázala prodat i zde, no a přestože už nedošlo na tak odvážné scény jako v Basic Instinctu – i tak se bylo na co dívat. Mělo to i docela zajímavou atmosféru a hlavně šmírácké prostředí. William Baldwin nikdy nepatřil mezi špičkové herce, ale tady odvedl docela slušný průměrný výkon. Takže já na tom nevidím nic špatného, když dám průměrné ohodnocení i celému filmu. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Já tam tedy erotiku neviděla ani náhodou. Je sice fakt, že William Baldwin mě vzrušuje ještě méně než složenka za plyn, ale díky tomuto fádnímu týpkovi mi ve filmu chybělo i napětí. Škoda, že Joe Eszterhas vyplýtval svůj scenáristický talent na takový brak. Asi s Basic Instinctem vystřílel veškerou svou munici a teď už jen vaří z vody. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo se bohužel i na tohle dívá. Bylo to trošku romantický a trošku erotický. A konec? Ten je úplně nejlepší. Je vrahem jasně vyšinutý Baldwin nebo Berenger. To samozřejmě určí scénarista. Závěrečný zvrat se nicméně koná. Sharon Stone byla herečkou prakticky jedné role. Tento film to jasně dokazuje. 40% ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Hodně laciná nápodoba Základního instinktu a nejpádnější důkaz faktu,že Sharon Stone se ze stínu své nejslavnější role nikdy nedokázala dostat.Slaboučká zápletka,nenápaditá režie.Jediný,kdo film zachraňuje od naprosté katastrofy,je jakž takž charismatický William Baldwin.Ale na Douglase nemá ani náhodou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)
  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)
  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)

Reklama

Reklama