Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Takže Albánie - Arménie 1 : 1 ''  --- Jo začíná se mi to dost líbit a všímám si skvělé hudby pana Dobrakova. Orlické vraždy jsme tu už zpracované měli a to dokonce tuším 2x, tohle je zase další z pohledů byť historická linie je jasně dána scénářem, který tehdy psali sami vrazi. Nejlepší byl stejně Honza Dolanský coby vraždící pošuk, na něj Matouš Ruml bude jen těžko mít :-). Jestli byl hvězdu předchozích dílů Michal Novotný v roli Jonáka, tak teď tu máme další mafiánskou figuru Alexeje ztvárněnou Bořkem Slezáčkem. A ten jeho přízvuk! :-))) Sokol, když jej prý viděl na place v ohozu s bradkou a účesem se prý musel schovat aby smíchem nerušil. :-). Člověk si čím dál více uvědomuje co to bylo za divokou krvavou dobu, kterou já naštěstí vnímal jen z ze zpráv. Těším se na další díly! * * * * * ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné polistopadové časy dál ožívají. Jízlivý tón zůstává. Základem jsou reálné kauzy a studnice informací v podobě Josefa Mareše, toho času policisty v aktivní službě. Takzvaní Orličtí vrazi, kteří nezavařují čerstvě sklizené okurky, ale své oběti do sudů s louhem, jsou naplno na scéně. Jenže do toho všeho si vyřizují účty Číňané, Arméni také nejdou pro vytažení bouchačky daleko. Holt je z pánů cítit naprostá absence úcty k lidské důstojnosti a životu. Každopádně dobrý informátor z podsvětí může s několika neznámými pomoct, o čemž se přesvědčí Franta Tůma. Ovšem jestli on si neukousnul příliš velký krajíc... Právě mafiánská figura Bořka Slezáčka je další castingovou trefou. Na Kryštofa Bartoše, který ztvárnil Marešovo alter ego, jsem si postupně zvyknul. ()

Reklama

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztrácim se konstantně v postavách a komplikovanejch dějích, ale tím chci říct hlavně to, že se na Devadesátky budu muset ještě podívat jednou, což s chutí určitě udělám :-) Touhle dobou už proběhlo příjemný seznámení s postavama (včetně Vaška, jehož přerod v dobráckýho sympoše Bolka Polívku jako jedinej nevěřim, ale to neni kritika ani jednoho z herců, každej ho prostě pojal trochu jinak), je to furt poctivý, devadesátky z toho jsou cejtit výborně, herci se mi líběj všichni. Ještě bych si dal líbit nějakou luxusní hromadnější scénu třeba z velkýho devadesátkovýho supermarketu - ale chápu, že finanční možnosti ČT nejsou na úrovni BBC, HBO, Netflixu a dalších :-) ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam co bych vytkl. Prave naopak. V atmosfere 90tky nad 1. odd uz i vedou, neznaly clovek by si az pomyslel neco o velke zahranicni produkci. Tady se hodne kritizuje Sokol, mozna proto, ze ho ma kazdej zafixovanej z particky ci z tvare. Osobne jsem na particku nekoukal, na tvar jo, ale uz je to zaky dlouho, tak mi jeho minulost nezavazi. . Zde hraje velice dobre, civilne,  dilematum jeho postavy verim. Z hlavni trojice vede, hraje nejvyrazneji. Fridrich tentokrat nedostal moc prostor, jinak jim odvedena prace ma take vynikajici uroven. V prubehu doby se zvedaj i plisek s kozlem, nebo si mozna na ne zvykam. Za mne nevytykacich sto pro. ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)
  • Při flashbacku Chodounského o vraždě Lehoveciho Ludvíkem Černým, který nad jeho mrtvým tělem skočí do vzduchu, není nahodilá manýra, ale zajímavý detail, který o něm při výpovědi pověděl jeden z podezřelých. Existuje i video reálného Černého, kde toto zvláštní pohupsnutí sám od sebe udělá – a to v seriálu Legendy kriminalistiky (od r. 2017). (kriplozoik)

Reklama

Reklama