Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečných 20 minut byla pecka kdy jsem si vážně říkal, kurva proč už to končí, jak to mám týden vydržet? Slezáček jako východojazyčný boss je taky super castingová perla a Sokol se také postupně zlepšuje. Jsme v půlce a začínám věřit, že ta druhá půlka bude velice zajímavá. Snad dojde i na trochu delší záblesky z minulosti kolem tria Orlických vrahů, Rumla jako Černého bych si celkem rád vychutnal v jeho temné roli naplno. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle případu Orlických vražd mi zase smrdí jedno jméno a to Werner...ani dnes o něm nikde není ani zmínka...pouze se o něm zmiňuje Černý....označuje Wernera jako vraha a též Kopáč prý v dopise na rozloučenou napsal, že vraždil Werner...stejně tak pokusy o obnovení procesu byly vždy smeteny ze stolu. I když jsem přesvědčen o Černého vině, možná vraždili oba. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tedy nevím ale pořád se v tom ztrácím a marně vzpomínám kdo je kdo. Uznávám, že oproti jiným kriminálkám je to úplně někde jinde ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že se to mohlo udělat lépe a přehledněji. Nesdílím rovněž názory většiny recenzentů, že herci jsou skvělí. Já naopak jejich výkony považuji za slabinu. Sokol i Finger  mi přijdou děsní a pořád s nostalgií vzpomínám na hereckou partu z I. oddělení. To bylo vážně úplně jiné kafe. Možná po nich chce režisér aby tak nějak "civilně" hráli ale obzvlášť Sokol snad ani nehraje, jen tam chodí a háže repliky. Nevím, nevím ale dost mi to bolí... Ale jedno musím uznat. Je vidět, že o psal profík, který toho o policejní práci ví opravdu hodně. Nejde mi do hlavy proč autoři jiných kriminálek se nenechají inspirovat a také se někoho nezeptají. Každý normální kriminalista by jim určitě řekl, že to co natáčí jsou úplné hlouposti. Nemohou se pak divit, že jim to lidé nevěří, a že jsou často znechuceni. A při tom je to tak jednoduché. Víte proč se divákům pořád líbí Nemocnice na kraji města ? Je napsána ze znalosti pobytu autora právě v té nemocnici. Je to opravdu prosté. Prosím, řekněte jim to už konečně někdo, třeba na FAMu... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle prostě hraje na mou strunu, podívat se očima vyšetřovatelů na známé vraždy divokých 90. Někteří lidi si mysleli, že si můžou dělat co chtěj, sice v určitých věcech se to s námá táhne dál. To je dobrý si uvědomit. Uvěřitelnější hraní. Detaily ty doby mě ohromují, i když chápu, že nás to většina pamatuje a někteří se za tu dobu ani nezměnili i s vybavením svýho baráku a svý hlavy. To by měli vidět všichni, hlavně ročníky 2000+. Párádička, kamera, hudba, herci=spokojenost. Těším se na známé Orlické vraždy, ráda si osvěžím paměť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Když se detektiv Kozák (Kryštof Bartoš) s Plíškem (Martin Finger) dohadují o důkazech v podobě nalezení barelů v Orlíku, řekne Plíšek, že má nádrž rozlohu 27 km². Když po chvíli odchází domů Plíšek s Tůmou (Ondřej Sokol), zeptá se ho Tůma znovu na rozlohu Orlíku a Plíšek odpoví, že má 37 km². (Guilemot)
  • Zmiňovaný Aleš Skuherský byl ve skutečnosti Aleš Katovský, podnikatel zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým během jízdy v autě, když Katovský řídil. Šlo o první oběť orlických vrahů. Z Orlické přehrady byl ale vytažen až jako poslední, zabalený v pletivu. (Frontier)

Reklama

Reklama