Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

pohrávám si s myšlenkou, jaké by to bylo, nemít žádné emoce.. jak se pak člověk tedy cítí?? já člověk překypující emocemi, které dávám patřičně najevo.. usměji se, když kolem mě projde člověk se psem.. rozesmutní, když kolem mě projede někdo na vozíčku, a nezůstanu v údivu, když někdo do někoho vrazí a ani se neomluví.. jak bych reagovala nemít žádné emoce?? nemyslíte, že už to samo o sobě je zajímavá myšlenka?? proto nepovažuji tento snímek za nesmyslný.. ba naopak.. společnost, která vynalezla lék, který Vám zabrání něco cítit.. to je vše o co tu běží.. účel je prostý, naše emoce jsou to, co nám všem škodí.. proto bez emocí je jako bez problému.. mysleli si :) chtěli zastavit válku, ale zapomněli, že né každý se svých emocí vzdá.. tím vyvolali další válku.. mezi stoupenci a odpůrci.. a vždycky je NĚKDO kdo tuhle pranici vyřeší :) tady se toho zhostil Christian Bale a výtečně.. scéna s psíkem je jedinečná! ať si říká kdo chce, co chce :) 70% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných šancí. Téma výborné, film průměrný. Zbytečně moc emocí ;-) Na množství akčních scén příliš málo krve. Ano, i lidem bez emocí by měla ve chvíli smrti téct krev. Závěrečné scény už jsou až legrační. Nelogičnosti v ději, nevěrohodné chování postav... Nedotažený scénář. Christian Bale i Taye Diggs si zasloužili opravdu více uvěřitelného chování svých postav. Pak by pánové zasloužili i hvězdy čtyři. Tři hvězdičky jsou pro mě za dobrý film. Dobrý průměrný film v rámci žánru. Za pár let si na něj ale vzpomenou asi jen skalní fandové. V tomto případě opravdu škoda... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Velké počáteční očekávání vystřídalo poměrně rychlé vystřízlivění. Nechytlo mně tady vlastně nic. Odstranit lidem emoce je celkem problematické i s pomocí drogy. Tím spíš, že skrýt emoce ve filmu se ukazuje být ještě těžší. Třeba černoch v podábí Taye Diggse se pořád usmíval. A radost, byť ironická, je přece také emoce. Navíc jsem se absolutně neztotožnil s city Christiana Balea. Tzv. členové rezistence, tedy anarchizující zbytek lidstva mně byli sympatičtí tak, že bych klidně zmáčkl spoušť za něj. Citové vydírání ve scéně se psy bylo do očí bijící a do náruče mu samozřejmě vběhlo roztomilé štěně, ne škaredý voříšek. Dál jsem nepochopil, proč všude posílali celkem nesynchronizovaný komando, když stačilo poslat frajera Balea a bylo po problému. Srovnání s Matriem je úplně vedle, protože tohle na mě působilo jako špatnej minifilm v jeho titulkách. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O Matrixu se říkalo, že je nejlepší a že jeho "hlubší" významy jsou úžasné.... u jedničky pravda u pokračování... diskuze na dlouhé večerní noci u počítače... a tak se z jedničky se stalo nepřekonatelné dílo pro jeho pokračování. Tenhle film je jinou variantou Matrixu, která nepotřebuje hromadu peněz a efektů. Jde o geniální film bez pokračování a fakt, že většina lidí tento film přehlíží a podceňuje jej, je pouze smutnou pravdou... Není se čemu divït, třeba za pár let se z tento film docení. Režie je jednoduchá a kamera je krásná. Bojové scény mě naprosto dostaly a je mi jedno, že nějací zastánci Matrixu budou mít mnoho argumentů proti. Hlavní role je skvělá,bezchybně chladně zahraná. Klasická hudba je perfektní a hodí se k celkovému vyznění filmu. Demagogie ala Hitler aspol. je skvěle ukázána v osobě otce. Myšlenka, že city jsou důvod všeho špatného, je podle mě dost zajímavá a originální. Prozium, sérum proti citům, které má ochránit svět před možností cítit a všechny následky této přirozené schopnosti využívají vůdci k ovládnutí masy lidí. Tento film je hlubší než se zdá. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Náramkové hodinky Grammaton Cleric použité ve filmu jsou hodinky Android Alien s černým ciferníkem, bez jména výrobce na ciferníku. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama