Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Tento díl se výrazně liší od předchozích dílů kultovní horrorové série. Režisér Rick Bota spíše hodně zabrousil do psycho-thrilleru až do mysteriózního thrilleru. Filmaři chtěli vložit do této série něco nového, tak děj filmu je hodně zamotaný a hlavně celý film stojí na závěrečné opravdu skvělé pointě. Ale velká škoda, že po celou dobu filmu, hlavní záporák Pinhead zůstával v ústraní. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Rick Bota si svým prvním Hellraiserem rozhodně netrhl ostudu. Schizofrenický stav hlavního hrdiny, respektive oběti funguje a místy jde o velmi výživnou schízu. Je sice vidět ústupek do abecedně hlubších vod, na druhou stranu jde o zase trochu jiné pojetí, než na které jsme v rámci série zvyklí a i za tuto odvahu je Hellseeker, jak z ní přívlastek šestého dílu, pozitivním zážitkem pro hororového fanouška. Gore také na úrovni, takže spokojenost. 60% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jediný plus je, že se vrátila Kirsty, která připomíná ty lepší díly ze série. Bohužel se s ní nevrátilo nic, co dělalo z jedničky a dvojky výborné horory, naopak přibyla trotlovská postava jejího přítele, něco na způsob: co krok, to jiná sexy ženská. Co na něm vidí nám odhaleno není a já to na to během filmu nepřišla, kromě toho, že to byl fakt trotl. Tenhle díl a díly další už jsou jen paskvil, uboze se živící na slávě prvních tří dílů. Mělo se skončit už trojkou a mohla to být důstojná trilogie, takhle to degradovalo na další řetězec čím dál horších počinů, vezoucích se na prvním dílu, který přinášel něco nového a zajímavého (rozuměj: co mohlo slušně vydělat). ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Hmm, se scénářem se někdo evidentně moc nesral. U něčeho takovýho přemejšlet je přece zbytečná práce... I když jednotlivý halucinační sekvence (v podstatě celej film) nebyly úplně špatný, co s nima, když celek je jeden velkej blud. A to, že se to jakože hlásí k Hellraiserovi, mě teda nedojímá, ale naopak spíš nasírá. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Trevor (Dean Winters) přežije děsivou nehodu, při které zemře jeho přítelkyně. Alespoň si to Trevor myslí. Ale policie je přesvědčena, že Trevor dívku zabil a někde se zbavil jejího těla, protože při nehodě její tělo nebylo nalezeno. A navíc má od nehody Trevor podivné výpadky, které pokaždé končí smrtí někoho z jeho okolí... Jako samostatný film by to nemuselo být až tak zlé, kdyby se Bota (to je fakt jméno režiséra) nepokoušel film natlačit do série Hellraisera, což v tomto případě znamenalo, že do již hotového a jakžtakž smysl dávajícího příběhu byl natlačen Pinhead a kostka, čímž se ten příběh rozpadl v podivnou slátaninu. Film nezaujme ani hereckým obsazením, ani hudbou, a vlastně vůbec ničím. A když si představím, že mne čekají ještě další díly, fakt mi běhá mráz po zádech. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)
  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama