Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Po Vyslancovi pekla a Návrate mŕtvych tretí príšerný Hellraiser Ricka Botu. Osviežujúce je, že tentokrát (na rozdiel od predchádzajúcich dielov) už nemáme dočinenia s „prekliatym“ antagonistom, ktorý sa ponára do vlastnej minulosti a zisťuje, že si zaslúži trest od Cenobitov, ale máme k dispozícii skupinu nadržaných mladých ľudí, ktorí sa dostávajú do sídla Lancea Henriksena plného drog, sexu a alkoholu. Ako to však už v tejto sérii chodí, napokon užívanie si naberie značne dekadentne sadomaso štýl a na scénu príde krik, bolesť, utrpenie a umieranie. Ani Henriksen nedokáže zachrániť takýto paškvil. Trocha ma bavili pozostatky atmosféry, trocha samotný dom, gore bolo zvládnuté na slušnej úrovni, ale inak si čosi takéto fakt až 3* nezaslúži. Ide o jeden z prvých filmov Henryho Cavilla. Lance Henriksen sa v jednej scéne spýta: „To je ako v mizernom horore, čo?“. Nuž.. je, Lance. Je. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prísne vzaté: Hellraiser bez Barkera je ako Laurel bez Hardyho alebo Pamela Anderson bez silikónu. Ale ani jedno z "postbarkerovských" pokračovaní Hellraisera mi nepripadá tak strašné, aby som ho spláchol do odpadu. Kam podľa mňa patrí napríklad hneď druhé pokračovanie Saw. Hellraiser 8 je zhruba o tom, že v prvej polovici vidíme hompáľajúce sa kozy a v druhej hompáľajúce sa mŕtvoly. Takže jednu hviezdu dávam za kozy a druhú za mŕtvoly. Ako heterosexuálny nekrofil mám oboje rád. ()

Reklama

Arach.No odpad!

všechny recenze uživatele

Už od čtvrtého dílu tahle série pomalu spěje do záhuby. Bohužel s nástupem Ricka Boty poskočila o mílový skok a každým jeho dalším přispěním se blíží víc a víc neskutečné kravině. Co s stalo z Pinheada, z Cenobitů a ze všeho kolem Kostky, to nemá obdoby. Opravdu bych chtěl, aby se téhle série ujal někdo nový a s výjimkou Douga Bradleyho vyměnil celý štáb, od scénáristů, přes producenty až po herce. Vypustit do temnoty našeho světa další podobný díl by hraničilo se záměrnou provokací, až s opravdu morbidním masochismem, jakého by byli schopni jenom Cenobité. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Neštěstí. Už by měli přestat v neustálých pokračováních Hellraisera, neboť každým dílem je to horší a horší a tenhle díl je na tuhle dobu velice slabý. Děj je nudnej, styl a způsoby vražd jsou zastaralé a to mě nezajímá. Na konci je sice malej dějovej zvrat, ale to už se tím nezachrání. Říkám: ,,Hellraiser STOP! Dávám 30%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama