Reklama

Reklama

Tokyo Ghoul

(seriál)
  • Japonsko 東京喰種-トーキョーグール- (více)
Trailer 1
Japonsko, (2014–2015), 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V Tokiu se dějí zvláštní vraždy. Díky důkazům na místě činu policie dospěje k závěru, že za útoky stojí ghúlové. Kamarádi z vysoké školy Kaneki a Hide přijdou s myšlenkou, že ghúlové se mohou převlékat za lidi, a proto je ještě nikdy neviděli. Jenže netuší, že jejich teorie by se mohla stát skutečností, když je jeden z nich napaden. (mikki089)

(více)

Recenze uživatele Yoshitsune k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2014) (S01) 

V dnešní době sem rád za takové anime jakým je Tokyo Ghoul, ano postava Kanekiho je zde vykreslena jako slaboch a tak trochu prosťáček, ale i za takovouhle postavu sem rád. Proč si asi teď budou mnozí ptát, proč je rád za postavu která brečí a dává najevo svoje city, emoce, sny a cíle, no protože mám rád takovéhle postavy. Né že bych neměl rád nabušené postavy, které pokaždé když se střetnou s nějakým nepřítelem, tak ukážou svoje bradky a v polovině souboje takovým postavám začne laktace viz takový Kenshirou. Takže ono je to pak fakt záhul na to koukat, navíc problém s takovou postavou je, že dál nemůže rozvíjet. Zatímco se z takového slabocha jakým Kaneki je, se může později vyklubat, právě onen nabušenec a nebo ne, takovéhle postavy mají prostě možnost se vyvíjet a jít různými cestami. A co ostatní postavy ? No jejich to opravdu hodně a každou postavu, opravdu každou, sem měl svým způsobem rád, buď byla něčím zajímavá a nebo mně zajímal její osud. Ale asi sem si nejvíc oblíbil právě tyhle, z řad lovců (vlašťovek) je to Mado a Suzuya, co se týče ghúlů, tak Tsukiyama - to je prostě zlatíčko), Yoma, Rize - přestože tam je jenom krátce), Touku a v neposlední řadě i Kanekiho......... no trošku i Nishikiho, ale opravdu jen trošku. Co se týče animace, tak je sice krásná, ale souvisí s tím i jeden velice vážný problém a tím je, jak již bylo zmíněno je cenzura, cenzura to je prostě čistý zlo, díky tomu divák přijde o docela pikantnosti. Za zmínku ještě stojí velice povedený opening a ending, ta hudba je prostě úžasná. Ale co mám opravdu rád na tomhle seriálu je, to že zde neni jenom to násilí, ale právě i ta citová stránka, navíc ve dvanácti dílech se povedlo krásně, vyzobrazit postavy a jejich osobnost. Tento seriál má mé doporučení co by nezkušeného otaku, jen ta cenzůra tomu škodí, takže pryč sní. PS : Jason a jeho luskání prstů je hrozně nakažlivé, naučil jsem to tak nějak dělat . ()

√A (2015) (S02) 

K mému stému komentáři, sem si nemohl vybrat ideálnější věc, než je pokračovaní Tokyo Ghoul A, takže tady to je. Komentář, může a asi bude obsahovat spoilery, u tohle seriálu se tomu prostě nevyhnu, takže číst na vlastně nebezpečí. Druhá série, navazuje, přesně tam kde skončila první série a Kaneki podstatně zesílil a přestal v podstatě brečet a propadat do zoufalství, ale stal se do jisté míry flegmatický a odevzdaný. Což působí dost divně, vzhledem k tomu čím si v první sérii prošel, čekal bych spíš totálně zlomeného a zníčeného a přesto že je fyzicky silný, tak se na něm Jason dost vyřádil, ono se to v jednom díle projeví a v tu chvíli sice působí dost silně, ale neni tomu tak, je slabší než v první sérii a to hlavně po psychické stránce je totálně vyřízený. To asi tak nějak vše Kanekimu, v druhé sérii spousta postav ustoupila do pozadí, a spousta nových postav se objevuje, hlavně z řad lidí-lovců (vlašťověk) a s tím i souvisí, další věc, první série byla spíš zaměřená na ghúly, zatímco druhá se zaměřuje na lovce, což já osobně dost vítám protože lovci mi byli už první sérii dost sympatičtí, ghůlové také ale z větší části spíš ti z Anteiku, než ti z Aogiri, z Aogiri na mně působili prostě jako hajzlové. A je škoda že anime má prostě otevřený konec, neni to rozhodně první a ani poslední, které takhle končí, ale v dnešní době, bych čekal prostě že to bude důstojně uzavřené, ale takhle veškeré činy, rozhodnutí postav a to co udělali, ať už to bylo dobré nebo špatné rozhodnutí, tak vyznívá prostě do prázdna a bezúčelně, takže mně nezbývá nic jiného než sáhnout po mangě. Dalším nesporným plusem hrajícím ve prospěch anime je, že jak první tak i druhá série, se obešla bez kawai záležitostí, tady se jede na vážnou notu. Ale jinak, animace, akce a huba ta zvlášť stále zůstává perfektní aaa opět ta šílená a odporná cenzura, která s prominutím, ale ta prostě kurví celé anime, což je prostě škoda. Přestože se můj komentář může zdát značně kritický a hodnocení je pět hvězdiček, tak to může vypadat zmatečně, ale nejedná se o omyl nebo tak něco, anime sem zkouknul během čtyř dnů a velice mně chytlo. Takže i druhá série má ode mně doporučení. ()

Reklama

Reklama