Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent KGB major Valerij Petrovskij (Pierce Brosnan) je odeslán do Anglie, aby vybudoval sídlo v blízkosti americké vojenské základny a přebíral zásilky pro kurýry ze SSSR. John Preston (Michael Caine) je prvotřídní britský lovec špiónů. Jeden z kurýrů, které Petrovskij očekával má střet s celníkem a přijde při něm o život. Preston provádí vlastní šetření případu a zjistí, že mrtvý kurýr u sebe měl součást atomové bomby. Podaří se anglickému agentovi zabránit v provedení atomového útoku v Anglii? (Urania)

(více)

Recenze (55)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol ten podpriemerny film s drsnym Brosnanom ako agentom KGB. A ja som dlho rozmyslal, vedel som, ze film jestvuje, len som nevedel , ako sa volá a kto to natocil. Forsajtovu knihu som necital a film pravom zapadol v podpriemere. Dnes si nan obycajny mainstreamovy divak nespomenie, ti ficia na Avengers, 3. Tchoroch a podobnych blbinach : 35 % ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Damielem, co se týče jeho názoru na DVD. Skutečně jsem ještě nezažila, aby se u nás film prodával s příšerným polským dabingem... nicméně, zpátky k filmu. Ten je podle mě spíš určený zastáncům žánru Fredericka Forsytha; těm ostatním by se možná mohl zdát lehce zdlouhavý. Co se Brosnana týče, nenazvala bych to nejlepším hereckým výkonem jeho kariéry: ne proto, že by hrál špatně, spíš bych si jen hlavní postavu představovala trochu jinak. Stejně jako v Remingtonu Steelovi i tady mám Brosnan ještě ten nevinný klučičí ksichtík a prostě se k němu role drsňáka na druhé straně barikády moc nehodí. Promiň, Pierci... (ale víš, že tě jinak zbožňuju :-)) ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

the fourth protocol je thriller, postizeny klasickymi priznaky herois nesympatikus (michael caine v hlavni roli nestoji za nic), storio predvidatelnus (od pocatku je jasne, jakym smerem se bude film ubirat), zapletkus dementis (zly sovetsky svaz chce s pomoci atomove bomby vyhodit do povetri leteckou zakladnu ve velke britanii a patrne si tim zajistit prevahu v pristim klani otuzilcu) a evilus charismatikus (kazdy fandi pierci brosnanovi v roli agenta kgb s vedomim toho, ze to asi nebude ten pravy a ze pravdepodobne nedozije konce). diagnoza : prumeris typicus (klasicky prumerny thriller, oscilujici mezi lehkym podprumerem a nadprumeren dle nalady). ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivní špionážní thriller. Už jen úvodní likvidace Kima Philbyho naznačila, o jak za vlasy přitaženou pohádku z období první studené války půjde. Ale pro úsměvnou relaxaci dobré. Ovšem na tom, že tajné služby hrají všelijaké špinavé hry i v kooperaci se svými ideologickými protějšky, něco je. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Poctivé převedení osobitých thrillerů Fredericka Forsytha zrcadlí poctivou vůli autora scénáře i režiséra co nejlépe dostát postižení atmosféry pozdního komunismu v SSSR i zemích Varšavské smlouvy. Československé reálie přitom ovšem stůňou a umírají na úbytě. Film sám má potřebné technické i herecké kvality a nelze ho zahrnout v žádném případě do tzv. béčkové kategorie. Historický byl už vlastně v době svého uvedení do kin. Etický bonbónek na závěr jednak zachycuje osobité vztahy napříč zpravodajskou komunitou, jednak postihuje její nečetnou menšinu, která neztrácí kontakt se slušností a lidstvím. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Když si John Preston (Michael Caine) v počítači prohlíží jména imigrantů, tak ani jedno z jmen s údajem „czech“ není české. (Krokodyl1)
  • Syn Johna Prestona (Michael Caine) má v pokoji na stěne nalepený plakát seriálu Muppet Show (od r. 1976). Michael Cain jedné z postav této show propůjčil hlas. (StarPlate)

Reklama

Reklama