Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak se s časem filmy pro člověka mění. Jako malý jsem Mars nesnášel. Dnes už jsem si ho i docela užil. Nic to sice nemění na tom, jaká pitomost to je, ale Nicholson coby prezident, kterému nic nevychází, Brosnan jako vědec, který nechápe situaci, plus zbytek hvězdného obsazení tvoří sympatickou partu, která se porve se zvráceně sympatickými ufony. Sympatické. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Obsazení super, retro úžasné, scéna, kdy marťan v přestrojení proniká do Bílého domu je hrozně strašidelná, to se Burtonovi fakt povedlo. Baví mě ta široká paleta přístupu k dané věci, tedy k návštěvě mimozemšanů, od pracujících, kterým to je jedno, protože dál musí řešit své starosti, přes podnikatele, kteří to jen tak mimochodem vidí jako dobrý přínos podniku, zelené gumy, který by stříleli hned po všem, co strčí svůj rypák za plot až po vylízanou alternativní kravku, která je úplně mimo a jde je vítat se skleněným krystalem. Je to sranda, možná je to zbytečně dlouhé, že už to pak začíná zavánět trochu přesycením a nudou. Ale marťani jsou úžasní. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť s nadhľadom, nechápem to nízke hodnotenie. T. Burton si tu robí srandu zo všetkého a všetkých, aj sám zo seba, pričom paroduje čo sa dá a väčšinu času mu to i vychádza. Je tu množstvo scénok, na ktorých pomyslenie mi ešte dlhý čas vyvolá úsmev na tvári. Takto si predstavujem výborný relax a jednoduchú zábavu. Film netreba brať vážne, stačí len nastúpiť na vlnu zábavy a nechať sa unášať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepochopím, jak tento film může někdo brát vážně, padesátky nepadesátky, teoretikové neteoretikové, elita neelita. Ano, vím, BYL to právě Burton, kdo v Edovi Woodovi viděl více než jen diletanta se zápalem do filmového řemesla. Ale vážně, áčkoví herci kam oko dohlédne, Marťani s kachní řečí pozpátku, invaze v přestrojení do Bílého domu, šílené odkazy na kultovní filmy, naprosto úmyslná infantilita scénáře... je to skvěle promyšlené, za mě lepší než Bláznivé střely. Jen nechci spoilerovat. A že předlohou byly sběratelské karty? Klobouk dolů. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Komedie, která ale oproti svému původnímu záměru místy spíše děsí. Nebo scifi horor, který má být trochu komediální? Řekl bych, že to je hlavní problém tohoto snímku. Přestože mám Tima Burtona rád, myslím si, že tohle trošku nezvládl. Další problém je to, že film měl premiéru naplánovanou na stejný čas jako "Den nezávislosti", ale kvůli němu byl přeložen a posléze nechtěně vnímán jako jeho parodie, kterou v žádném případě není. Přesto je to uchylárna, která stojí za zhlédnutí. Navíc, kde uvidíte tolik Hollywoodských es v jednom filmu pohromadě?... umírat... ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)

Reklama

Reklama