Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten Pee-Wee Herman je fakt hodně ujetá postavička a zároveň, jak jsem se dočetl, i něco jak alter ego herce Paula Reubense, kterej ho hrál. No ale teda byl na ranu, prostě zabít ho je málo, celou dobu mi šel na nervovou soustavu. Furt jenom řve uááá, blbě se směje, chová se jak buzik nebo děcko nebo jak dětskej buzik a všechny zvuky jak kdyby dělal nosem. Na druhou stranu Tim Burton ukázal svoje kozy, když se do toho vložil a je to megaplny nápadů. To člověk někdy ani nestihal to všechno pobrat, velky plus. Místama mi to sice přišlo jak něco od Tromy nebo od Johna Waterse, ale pak už ne. No ale celkově jsem se spíš nudil a řikal si, ježiši kriste, na co to čumim... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co je tady špatně. Podle tržeb byl film velký hit, podle zdejších hodnocení celkem také. Pro mě se ale jedná o neuvěřitelnej shit s naprosto debilním hlavním hrdinou, kterej se debilně chová, směje, mluví, jedná. Je to sice vše schválně, ale je tak debilní, že jsem měl celou dobu chuť mu jednu vrazit. Tenhle humor šel úplně mimo mě. První a zároveň nejhorší Burton. Jediná vtipná scéna je v závěru, kde James Brolin telefonuje z hotelu s prezidentem. Jinak ani ťuk. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milá šílenost s počátky vizuálního stylu Tima Burtona, šílenýma věcma, šílenýma lidma a exkurzí studiem Warner Bros, která je šílenější než všecko ostatní. Mezitím poznáváte různé podivíny, kteří se tlemí Pee-Weemu nebo vám. Prolnuto sny odkazujícími na amatérskou kinematografii a do toho se pořád plete takové podivné červené kolo, za které jsou někteří ochotni položit nejen život, ale všecko. A pak ještě uvidíte, že to celé mohlo vypadat daleko hůř, kdyby film produkovalo velké hollywoodské studio :) Akorát je potřeba uznat, že Monkeybone je co se týče šílenosti na mnohem vyšším levelu, protože Pee Wee je pozadu o délku svého kola. *** Ve zkratce: Za exkurzi s vysmátou průvodkyní Tinou dal bych i to kolo... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama