Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

togaf 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je se svým dokonalým make-up a potrhlým smýchem opravdu úchylný. Ale tak nějak mile úchylný, tak nějak po burtonovsku. Velké dobrodružství je opravdu velká nadsázka, ale všechny ty příhody jsou absurdní a úsměvné a neskutečné. Je to zkrátka film, na který budu koukat stále znovu a znovu, i kdyby jen kvůli té přípravě snídaně. ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Souhlasim s větou, že jde o "vrchol úchylných komedií", ale narozdíl od djkomy a dalších mi to nepříde ani vtipné, ani roztomilé, a uchylárna to je tedy spíše taková, že se mi z ní zvedal žaludek. Paul reubens aka Pee Wee herman byl zřejmě v té době ve státech fenomén jako Mr. Bean nebo Cimrman, soudě dle tohoto filmu, soudě dle toho, že mu byl film věnován, že kvůli němu se film natočil a dokonce ho dělal sám Burton. Podle mě je to nechutná, trapná, opravdu odpudivá věc. Jak může někomu ten týpek přijít zábavný? Takovej slizoun. Ne, todle opravdu nechápu. Američani sou fakt jiná rasa. Ale koukám, že spousta čechů asi taky. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si založilo kariéru na to, že ze sebe dělali idioty, ale Paul Reubens tenhle přístup dovedl do extrému. Pee Wee je opravdu neskutečně protivný pablb, jeho ksichty jsou vtipné jen v minimu případů, naštěstí se občas objevil náznak normálního lidského jednání a myšlení (který ale zase hodně rychle zmizel...). Pravdou je, že ke konci už jsem netoužila po tom, aby mu někdo jeho milované kolo převálcoval tankem před očima, ale oblíbit si ho, to snad ani nejde. Je to škoda, protože tahle zběsile cáklá výprava na záchranu kola jinak překvapuje skvělým tempem a nápady (předpokládám a doufám, že je to zásluha Burtona a ne toho trouby Reubense, který se podílel na scénáři). Závěrečná honička v ateliérech Warner Bros a následné filmové zpracování Pee Weeho osudů jsou takřka geniální. Škoda, že do centra skvěle napsaného a zrežírovaného filmu byl dosazen jeden z nejnesympatičtějších hrdinů na zemi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou úletů, pár návštěv cvokhausu mám rovněž za sebou a nedělá mi problém přimhouřit očičko nad občasnou trapností. Přesto musím smutně konstatovat, že snímek, o detektivním pátrání vynalézavě šťastného idiota Pee-weeho po svém kole, často zákeřně obcházel mé smyslové vnímání velkým obloukem. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten Pee-Wee Herman je fakt hodně ujetá postavička a zároveň, jak jsem se dočetl, i něco jak alter ego herce Paula Reubense, kterej ho hrál. No ale teda byl na ranu, prostě zabít ho je málo, celou dobu mi šel na nervovou soustavu. Furt jenom řve uááá, blbě se směje, chová se jak buzik nebo děcko nebo jak dětskej buzik a všechny zvuky jak kdyby dělal nosem. Na druhou stranu Tim Burton ukázal svoje kozy, když se do toho vložil a je to megaplny nápadů. To člověk někdy ani nestihal to všechno pobrat, velky plus. Místama mi to sice přišlo jak něco od Tromy nebo od Johna Waterse, ale pak už ne. No ale celkově jsem se spíš nudil a řikal si, ježiši kriste, na co to čumim... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama