Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Teda vážení, tohle je něco vážně neskutečného a asi nejvíc ujetá věc, jakou jsem za svůj život viděl. No, normálně bych to na Tima Burtona netipoval, ale on je vážně schopnej všeho... A už tady se hóóóódně vytáhnul ten chlapík, co se jmenuje Danny Elfman, jeho hudba k tomuhle filmu je báječná, jedna z jeho vůbec nejlepších - jak taky jinak, že? No, já se stejně jako kolega Djkoma u tohle filmu fakt smál téměř nonstop, protože takhle šílený film se opravdu nevidí často - a o žádném šílenějším se mé ucho nedoslechlo. Každopádně zážitek z tohoto filmu je nezapomenutelný - Pee-Wee je retard, což by se možná mohlo říct i o jeho představiteli, který mi z mysli ani na chvíli nevyhnal obraz Sheldona Coopera, páč to podoba je neskutečně náhodná. Je vůbec možné, aby tak děsná podoba byla náhodná? A ten Pee-Weeho smích, to už bylo na jeden ujetej film až moc... Docela dost se povedl i dabing pro Cinemax, který to Pee-Weeho kouzlo ještě umocňuje... Na to, jak je ten film krátký, se tam toho děje fakt strašně moc (málo) a scény v ateliérech určitě stojí za zmínku, hlavně Pee-Wee převlečený za jeptišku, tomu jsem se fakt tlemil až nezdravě moc, protože právě tam mi Sheldona připomněl nejvíc. Je tam i určitá podobnost s Beanem, ale to bych spolu moc nesrovnával. Také bych vás rád ujistil, že tomu filmu ve filmu (nebo je Pee-Weeho velké dobrodružství film o filmu?) bych 5* asi nedal. Mimochodem, skvělý závěr filmu. Taky by mě zajímalo, co má Tim pořád s tím strojem na snídani...Podtrženo, sečteno, film o dospělém dítěti (nebo jak to vlastně je) má u mě za plný počet. Je to naprosto dokonale zahrané, skvěle nadabované, úžasně zrežírované s fantastickou hudbou. Je to asi nejoriginálnější film, jaký kdy kdo vymyslel a zároveň nejšílenější, má to strašně pozitivní atmosféru, úžasné postavy a strašné tempo. Neskutečná věc, která je strašně krátká a ve které se za tu strašně krátkou dobu stane strašně moc věcí... Nádherný film jak od Tima Burtona - pardon, ono je to važně od něj... Nedá se to popsat, ale je to zhulenej film. Paul Reubens je frajer!!! 100%, jo!! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tima Burtona má rád a zatím jsem od něj viděl každý celovečerák až na jeden a ten jeden byl Pee Wee. Než jsem se na film kouknul tak jsem si tady přečetl pár komentářů na film a šel jsem do toho. A nebylo to vůbec tak zlé jak jsem se obával. Ze začátku se člověk nemůže vynadívat na Pee Wee dům, přípravu snídaně a jeho každodenní zvyky. Normálně bych řekl, že je začátek skvělý, ale není jelikož je to prakticky ta nejhorší část filmu, protože je o ničem jen jak chlápek miluje svoje kole a někdo mu ho ukradne. Jakmile se, ale Pee Wee vydá na cestu to jiná podívaná. Směs gagu, trošku horroru a největší nadsázka jakou jsem ve filmu, kdy viděl. A závěrečná honička to korunuje a posouvá film někam úplně jinam. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale uvědomil jsem si, že na čtyři to rozhodně nebylo tak je to na silných tři hvězdy. Tenhle film by měl vidět každý, kdo říká, že má Tima rád, protože tohle opravdu jiná podívaná než Ed Wood či Alenka v říši divů. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Paul Reubens vyzerá jak skríženie Alana Cumminga a Roba Schneidera; je infantilný, retardovaný a na všetkom sa smeje. Ukradnú mu jeho milovaný bicykel a potom ako mu falošná veštica prezradí, kde ho má hladať, začína roadmovie, na ktorej narazí na množstvo viac, či menej ujetých postavičiek. Tie ale nepôsobia tak vtipne akoby mali; hlavne tí motorkári boli vyložene trápni a Twisted Sisters sa mi tiež nepáčili. Hudbu dostal na starosť neskorší Burtonov dvorný skladateľ Danny Elfman a aj ked je sama o sebe zvládnutá dokonale (hlavne ústredný motív pripomína klasické Elfmanove veci), vo filme pôsobí trošku iritujúco. Je jej tam totiž strašne moc, stále a nahlas, a to ešte umocňuje pocit, že pozeráte grotesku. Je to sranda, ale trvá to hodinu a pol. Stačilo by tak 15 minút. 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten Pee-Wee Herman je fakt hodně ujetá postavička a zároveň, jak jsem se dočetl, i něco jak alter ego herce Paula Reubense, kterej ho hrál. No ale teda byl na ranu, prostě zabít ho je málo, celou dobu mi šel na nervovou soustavu. Furt jenom řve uááá, blbě se směje, chová se jak buzik nebo děcko nebo jak dětskej buzik a všechny zvuky jak kdyby dělal nosem. Na druhou stranu Tim Burton ukázal svoje kozy, když se do toho vložil a je to megaplny nápadů. To člověk někdy ani nestihal to všechno pobrat, velky plus. Místama mi to sice přišlo jak něco od Tromy nebo od Johna Waterse, ale pak už ne. No ale celkově jsem se spíš nudil a řikal si, ježiši kriste, na co to čumim... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme poněkud přitroublého chlapíka, co hledá ztracené kolo. Blbost, myslel jsem si, ale to by to nesměl natočit Tim Burton. Ten se s filmem doslova mazlí a zahlcuje ho tunou geniálních scének, které neupadají do průměru, ale každá další je lepší a lepší. Začátek je ještě docela normální, ale jak se Pee-Wee vydává na cestu, potkává jednu lepší postavičku než druhou a vše končí skvělou honičkou přímo mezi kulisami Hollywoodských spektáklů. Do toho připočítávám jako plus geniální Elfmanovu hudbu, která podtrhuje hravost celého filmu a hlavně do detailů vymakanou výpravu, kde každá blbůstka je originálně natočená. A jako třešničku na dortu zpracování Pee-Weeho dobrodružství jako bondovku, které dokazuje, že Burton si zfleku mohl takovou bondovku střihnout. Pro mě strašně příjemné překvapení a další důkaz, že od Burtona jsem zatím neviděl nic, co by se mi nelíbilo. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama